Gerginliği bitirecek adımları atmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Gerginliği bitirecek adımları atmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 08:46

İki takım arasındaki maçların tansiyonu yüksek ortamda oynanmasının Türk futboluna katkısının olmayacağını belirten başkan, “Özellikle yöneticiler olarak bu sorunun çözümüyle ilgili ivedilikle çalışma yapmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Eryaman Stadı’nda oynanan Ankaragücü-Beşiktaş mücadelesi, beklentilerin çok üzerinde bir gerginlikle tamamlanırken, MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’dan, ‘sağduyu adımı’ geldi. Koca, kararları ile oyunda tansiyonun yüklemesine yol açtığını ileri sürdüğü hakem Mete Kalkavan, Beşiktaşlı oyuncu Oğuzhan Akgün ile maçın bitiminde tribünden sahaya atlayıp, Beşiktaşlı futbolcu Salih Uçan’a tekme atan sarı-lacivertli taraftara, tepki gösterdi. Başkent temsilcisinin başkanı, “Bu yapılan eylem, en çok Ankaragücü’ne ve camiasına zarar vermiştir. Gerçekten bu anlamda üzgünüm ve Beşiktaş camiasından da özür diliyorum” dedi. Koca, “Bir taraftarın, 4 metre yükseklikten atlayıp, koşarak sahanın içinde bir Beşiktaşlı futbolcuya yaptığı hareketi şiddetle kınıyorum. Adli makamlar gerekli işlemleri yapacaktır. Bu anlamda yapılması gereken neyse yapmaya, bizim atacağımız hangi adımlar varsa bunu atmaya hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerginliği bitirecek adımları atmalıyız

KÜFÜRLÜ İFADELER VE TAHRİK SÖZ KONUSU

Yaşanan olayların ortaya çıkacağını belirten Koca, şunları söyledi: “Maalesef Beşiktaşlı genç bir oyuncunun, hem yedek kulübesine hem de futbolculara yönelik yakışmayan ifadeleri, küfürlü sözlerle tahriki söz konusudur. Olaylar, biraz daha detaylı incelenip, tespit edildikten sonra açıklama yapılacaktır. Hiçbir zaman hak etmediğimiz bir puanı almak istemediğimizi defalarca söyledim. Maalesef bazı kararların, zorlama kararlar olduğunu, özellikle hayati önem arz eden pozisyonlarda zorlama olduğunu görüyoruz. Bir gerçek var ki büyük takımlarla ilgili Anadolu’da aleyhte bu tür kararlar veriliyor. Biraz daha soğukkanlı davranmak gerekir. Özellikle bizim oyuncularımızın gösterdiği performansın karşılığı bu olmamalıydı. Bazı kararlardan dolayı böyle bir sonuç elde etmemizden dolayı da üzüntümüzü ifade etmek istiyorum. Bütün oyuncularımı performanslarından dolayı kutluyorum.”

Haberin Devamı

YANLIŞIN ARKASINDA HİÇ BİR ZAMAN DURMAYIZ

“Yanlışın arkasında hiçbir zaman durmayız, durmayacağız. Biz kendimizin yapması gereken müdahaleler ve cezalar ne varsa onu da yaparız. Böyle bir kompleksimiz yok. Bu bir oyun, centilmence geçmesi lazım. Ahmet başkanımızla (Çebi) birlikte bu sene Ankaragücü-Beşiktaş camiasını daha yakınlaştıracak eylemler yapmamız gerektiğini söyledim. Bunu da yapacağız. Ben gideceğim Beşiktaş taraftar derneklerine onlarla oturup sohbet edeceğim. Ahmet başkan gelecek bizim derneklerle sohbet edecek. Çünkü Ankaragücü-Beşiktaş maçlarının böyle gergin ortamda geçmesinin Türk futboluna hiçbir katkısı yok, olamaz da. Özellikle yöneticiler olarak bu sorunun çözümüyle ilgili ivedilikle adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum.”

Haberin Devamı

Gerginliği bitirecek adımları atmalıyız

TARAFTAR FUTBOLU BİLİYOR YANLIŞ KARARA İSYAN EDİYOR

Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, yaptığı değerlendirmede, maçın hakemi Mete Kalkavan ile Beşiktaşlı oyuncu Oğuzhan Akgün’ü hedef tahtasına koydu. Erdoğan, “Mete Kalkavan’ı beğeniyordum ama Beşiktaş maçındaki performansından hiç memnun kalmadım. Küçük dokunuşlarla taraftarları da tahrik etti. Taraftarlar futbolu biliyor. Canlı görüyorlar. Bize verilen kartlar karşı tarafa verilmedi” dedi. Oyuncularını mücadelelerinden dolayı tebrik eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Karşımızda, formda bir takım vardı. Oynadığı maçlara, coşkuyla başlayıp çok pozisyona giren bir takımdı. Bunu analiz ederken topun arkasında iyi durup fazla pozisyon vermemeyi hedefledik. Golü bulduk, bunu koruyabilseydik iyi olacaktı. Çok çabuk gol yedik. Sahada gayretli bir Ankaragücü vardı. Taraftarımız da bizi inanılmaz destekledi. Bana göre 1 puanı hak etmiştik. Beşiktaş da çok pozisyona girip bize üstünlük sağlamadı. Üzgünüm.”

Haberin Devamı

BÖYLE GÜNDEM OLACAKSA YANLIŞ YOLDA

“Hakemin bazı kararları sahadaki gerilimi tırmandırdı. Bize basit çalıp karşıya verilmeyince taraftar da bir tepki gösteriyor. Şiddeti fazla oldu ancak maçın sonunda olayların bu boyuta gelmesinin sebebi Beşiktaş’ın yedek oyuncusu Oğuzhan Akgün’dür. Bu yaşta gelip bize ve taraftarlara küfür etmesine çok şaşırdık. Daha futbol camiasında bir şeyler başaramadan böyle gündeme gelmeye çalışıyorsa yanlış yolda. İnsan yetiştirmemiz lazım. Çok üzüntülüyüm bu konuda. Genç futbolculara görev verelim ama bu şekilde oyuncu olamaz. Beşiktaş altyapısını suçlamam. Sadece bu oyuncu, bu hakkı nereden görüyor, taraftarlara küfürlü tepkiyi kimden öğrenmiş kendisine sormak lazım.”

Haberin Devamı

OLAYI UZATMAK LİGİMİZE YAKIŞMIYOR

“İngiltere Premier Ligi’nde Manchester United-Arsenal maçını izledik ve hakemin nasıl maç yönettiğini gördük. Top çok daha fazla oyunda kalıyor. Küçük müdahalelere faul, olayı uzatmalar bizim ligimize yakışmıyor. İngiltere’de küçük faulleri devam ettiriyorlar, futbola heyecan katıyorlar. Bizim ligimizde her şeye itiraz, yere atmalar. Küçük şeylere faul veriyorlar. Mete hocaya soruyorum, penaltı dahil, bazı kararları bizim lehimize verebilir miydi? Mağlubiyeti de sırf hakeme yıkmamak lazım ancak aynı penaltıyı bize verir miydi, sanmıyorum.”

TOLGA CİĞERCİ SAHANIN EN İYİSİYDİ

Takıma hafta içinde katılan son transfer Tolga Ciğerci hakkında da konuşan Erdoğan, “Geçen sene mevkisinin en iyisiydi. Bizim için de fırsat transferiydi, bonservisiz aldık. Tolga, hazırlık kampını takımla geçirmedi. Bireysel anlamda Almanya’da kendini hazır tuttu. Sonuçta takım antrenmanı gibi olmuyor. Antrenmana çıktıktan sonra takip ettik, bir riskti ve oynattık. Sahanın en iyisiydi” diye konuştu. Takımının başında ilk maçına çıkan Teknik Direktör Ömer Erdoğan, yeni transferlerden; Uros Radakoviç, Pepe Rordiques ve Ali Sowe’yi 21 kişilik kadroya almadı. Tasos ise yedek soyunduğu mücadelede, süre alamadı.

Gerginliği bitirecek adımları atmalıyız

 KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR

Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanan maçta, Eryaman Stadı’na, Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu kararı ile rakip takım seyircisi alınmazken, sarı-lacivertli taraftarlar tribünlerin tamamanı doldurdu. Ancak, maç öncesinde ve sırasında yapılan küfürlü tezahüratlar, merdiven boşluklarına taraftarların oturması, maç içinde sahaya çok fazlaca pet şişe ve yabancı madde atılmasının yanı sıra mücadelenin bitiminde bir taraftarın sahaya girip, rakip oyuncuya tekme atması, Ankaragücü’nü ağır bir fatura ile karşı karşıya bırakabilir.

DİSİPLİNE GİDECEKLER

Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı’nın, saha olayları olarak adlandırılan 52. maddesinde, “Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir” hükmü yer alıyor. Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarına bloke cezası gelmesi gündemde. Sezonda ikinci kez kendi sahasında taraftarı karşısına çıkan Ankaragücü, olası bir ağır faturanın önüne geçmek için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sarı-lacivertli kulübün avukatları, olayların başlamasına yol açtığı ileri sürülen Oğuzhan Akgün’ün yedek kulübesi önünden geçerken sarf ettiği sözler ve kendi yedek kulübesi önüne geldiğinde, arkasına dönüp Ankaragücü kenar yönetimine tekrar bir şeyler söylediği görüntüleri toplayıp, dosya hazırlayacak. Ayrıca, taraftarın Salih’e fiili saldırısı sonrasında, Josef de Souza’nın yanı sıra Valentin Rosier’in yerde yatan seyirciye yönelik şiddet hareketini de savunma dosyasına eklenecek. Beşiktaş maçının son anlarında kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Brezilyalı sol bek Marlon Xavier, 6. haftada deplasmanda oynanacak Corendon Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

BAKMADAN GEÇME!