Gergin ortam oyunu etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Gergin ortam oyunu etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 09:14

Deneyimli teknik adam, Kayseri’de oynamak mecburiyetinde kaldıklarını belirtip, “Bize, stadın zemininin iyi olduğu söylendi.

Haberin Devamı

Birden bire deplasmana geldik, taktik idmanı yapamadık. Maç boyunca da dağınık bir görüntü verdik” diye konuştu. Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Beşiktaş’a 4-1 yenilen MKE Ankaragücü’nün Teknik Direktörü İsmail Kartal, oyun felsefelerinin bu olmadığını takımının dağınık bir görüntü sergilediğini söyledi.
Kartal, bu maça iyi hazırlanmalarına rağmen bir gün kala maçın yerinin değişmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti.
Gergin bir ortamda istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını dile getiren Kartal, şunları söyledi:
“Bu maça çok iyi hazırlanmıştık ama bir gün kala Kayseri’de oynama mecburiyetinde kaldık. 4 saat süren bir otobüs yolculuğu yaptık. Bir gün önce taktik antrenmanımızı yapamadık. Belki bunlar bahane değil ama sonuçta bir etken. Birden bire kendi evimizde oynayamayıp deplasmana geldik. Benim istediğim bir oyun değildi. Tamamen gergin bir ortamda sakin olup, akla dayanan bir futbolla mücadele etmek istiyorduk, sahada bunu gerçekleştiremedik. Maç boyunca dağınık bir görüntü verdik, iyi oynamadık, sonuçta basit goller yiyerek maçı kaybettik. Üzgünüz, önümüze bakıyoruz. Bundan sonraki maçlarımızda böyle görüntüler vermeden hep birlikte bugüne kadar nasıl yaptıysak, bundan sonrada aynısını yapıp, önümüze bakacağız.”

BİRLİKTE OYNAMAYI UNUTTUK

“Maçın bir gün önce zeminden dolayı yerinin değişmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Kartal, perşembe günü ve maçtan önceki gün stadı kulüp başkanıyla gezerek yetkililerden zemin hakkında bilgi aldıklarını ifade etti.
Stat yetkililerinin bundan önceki oynadıkları maçlardan bile daha iyi durumda olduğunu kendilerini ilettiğini aktaran Kartal, şu değerlendirmede bulundu:
“Ben maçtan bir gün önce stada gittim. Stadın görevlisi daha önceki, ‘Trabzonspor, Galatasaray ve Kayserispor maçlarında daha kötü zeminde oynadınız. Çok daha iyi zeminde top oynayacaksınız bunun garantisini veriyorum’ dedi. Daha sonra federasyondan yetkililer gelerek ‘burada futbol oynanamaz’ raporu ile Kayseri de oynanmasına karar verdi. Bu durumda ne söylenebilir ki. Maça gelirsek, bizim oyun felsefemiz bu değildi, dağınık bir görüntü verdik. İyi değildik, işi bireyselliğe döktük, kompakt kalamadık. Bugüne kadar kazandığımız puanları birlikte oynayıp elde etmiştik. Sonuçta mağlup olduk üzgünüz.”

Haberin Devamı

STADIN DEĞİŞMEMESİ LAZIMDI

Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner ise Beşiktaş karşılaşmasının zemin sorunu nedeniyle Kayseri’ye alınmasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Bu durumun takımın motivasyonunu bozduğunu anlatan Yiğiner, şunları söyledi:
“Biz bu hafta hep sahayı konuştuk. Bizim burada daha disiplinli bir futbol oynamamız lazımdı. Futbol bu, istediğiniz sonucu her zaman alamıyorsunuz. Arzuladığınız oyunu sahaya yansıtamıyorsunuz. Maalesef kaybettik. Yapılacak bir şey yok bundan sonraki maçlarımıza bakacağız. Bizim de pozisyonlarımız vardı. Değerlendirsek belki daha farklı olabilirdi. Bana göre Beşiktaş, hak ettiği bir galibiyeti aldı. Yalnız federasyonun planlaması ve programlaması bize göre yanlıştı. Son gün zemine bakılıp stadyumun yerinin değişmemesi lazımdı. Bizi üzen olay o oldu ve manidar geldi. Hayat devam ediyor. Takım olarak eksiklerimiz var. Bundan sonraki maçlarımıza bakacağız. Bu sene Süper Lig’e çıktık. Elimizden geldiği kadar kadro kurmaya çalıştık. Bu kadar becerebildik. Bu kadroyla devre arasına kadar bu şekilde gideceğiz. Küfürler olmasa iyiydi. Ancak geçmişten gelen problemler var. İstenmeyen tezahüratlar azda olsa oldu. İlerleyen zamanlarda bunlarda olmaz umarım.”
“Yolda gelirken kaza yapan taraftarlarımız oldu” diyen Yiğiner, takımı yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!