Genelevde yıkıma geçici durdurma

Güncelleme Tarihi:

Genelevde yıkıma geçici durdurma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2008 00:00

Başkan Gökçek’in genelevde yıkım için verdiği son tarih olan 2 Haziran doldu, yıkım şimdilik askıya alındı. Genelevdeki 39 işletmenin 21’i yürütmeyi durdurma kararı aldı. Yıkılabilir durumda olan 18 işletme ise diğerlerinin arasında olduğu için yıkılamıyor.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2 Haziran’da gerçekleşeceğini açıkladığı genelev yıkımı bir süreliğine askıya alındı. Bentderesi’nde bulunan 39 işletmenin 21’nin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin bir süreliğine yıkımı durdurduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre geriye kalan 18 işletmenin yıkılabilir durumda olmasına rağmen toplu bir yıkım olmadan belediye yıkımı başlatmayacak.

Büyükşehir Beldiyesi yetkilileri kunuyla ilgili son gelişmeleri şöyle özetledi:

"Genelevin olduğu alan Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onayıyla arkeolojik gezi parkı ilan edildi. Buralar vatandaşa ait araziler, üzerindeki işletmeler yalnızca kiracı. Arkeolojik gezi parkı ilan edilince belediye tarafından kamulaştırıldı ve mal sahiplerine de paraları ödendi. Mal sahiplerinin bir çoğu kent dışında ya da mirasçılarına para yatırıldı. Bir kısmı paralarını almış bir kısmının paraları da bankada bloke edilmiş. Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında bölgede yıkımlar yapılacağından işletmecilerle anlaşma yoluna gidildi. Onlar da 2 Haziran’da çıkacaklarını taahhüt . Ancak şimdi 39 işyerinin 21’i yürütmeyi durdurma kararı almış. 18 tanesi yıkılabilir durumda da olsa hemen yıkım olmaz. Çünkü yıkım izni olan işletmeler aralarda kalıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!