Genelevde bakkal krizi

Güncelleme Tarihi:

Genelevde bakkal krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 01:22

Bentderesi’nde son kalan dört evin yıkılmasına bakkal engeli çıktı. Mahkemesi süren bakkal, fiziki olarak evlerle bütün olduğu için yıkılamadı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden ‘Ulus Tarihi Kent Projesi’ kapsamında 21 Temmuz 2010’da yıkımına başlanan Bentderesi’ndeki 40 evin bulunduğu ve 300 hayat kadınının çalıştığı genelevlerden geriye kalan dört ev daha yıkılmayı bekliyor. Geçtiğimiz günlerde belediye ekipleri tarafından 10. parselde kalan iki ev yıkılırken 7. parselde bulunan dört ev ise davası devam eden bakkal sebebiyle yıkılamadı. Kalan bütün evlerin de yıkılması gerektiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, evlerin altında bulunan bakkalın evlerle fiziki olarak bütün olması sebebiyle yıkımın yapılmadığını söyledi.

NASIL OLSA YIKILACAK

Kendisinin de evlerin hepsinin yıkılacağını zannettiğini aktaran Gökçek, “Burada bütün binaların yıkılması gerekiyordu sadece bir bakkal var, kamulaştırması bitmemiş, mahkemeden bir türlü aynı anda karar çıkmadığı için mahkemesi uzuyor. Ekiplerimiz, binaları yıkarsan bitişiğindeki bakkal da yıkılır diye yıkmamışlar” dedi. Geçen sene 20 Eylül’de bakkalın da bulunduğu yeri boşaltması gerektiğini hatırlatan Gökçek evlerle ilgili olarak “Nasıl olsa yıkılacak” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!