Genel Müdür cimri oldu

Güncelleme Tarihi:

Genel Müdür cimri oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2019 14:39

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konulacak Moliere’in klasik eseri Cimri, bu akşam saat 20.00’de Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, oyunda baş karakter ‘Harpagon’u canlandıracak. Oyunun İstanbul ve Adana Devlet tiyatrolarınca birkaç kez sahneye konulduğunu dile getiren Kurt, Moliere’nin dünya çapında bir yazar, Cimri’nin de herkesin bildiği bir oyun olduğunu belirterek, DT olarak hem yerli yazarlara önem verdiklerini hem de dünya klasiklerini mümkün olduğunca çok izleyiciyle buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. 

DEKOR VE KOSTÜMLERDE SÜRPRİZ

Baş karakter Harpagon’u, “Mal varlığını herkesten esirgeyen ama sempatik tarafı da bulunan bir karakter” olarak tanımlayan Kurt, oyunda herkesin kendinden bir şey bulacağını dile getirdi. Kurt, oyunun dekor ve kostüm tasarımıyla birtakım sürprizler barındırdığına işaret ederek, “İyi bir tasarım oldu, seyircilerimizin görmesini isterim. Birkaç sahnemizde oynayacak bir eser. Çayyolu Sahnesi’ndeki 10 oyunumuzun tamamı şimdiden doldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!