Gençler’in kozu Stancu’nun dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in kozu Stancu’nun dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 23:57

Türkiye kariyerinde ilk kez bir müsabakada 3 gol atan 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu, kritik Göztepe maçında takımını galibiyete taşırken, Beştepe’deki en golcüler sıralamasında 4. basamağa yükseldi.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 41. haftasında Eryaman Stadı’nda oynanan Göztepe maçında oyuna ikinci yarıda dahil olan ve 26 dakikada attığı 3 golle takımına hayati değerde 3 puan kazandıran Bogdan Stancu, kırmızı-siyahlı ekibin yarın ligin finalinde karşılaşacağı Trabzonspor maçında en büyük kozu olacak.
Türkiye kariyerinde; Galatasaray, Orduspor ve Bursaspor formaları da giyen Stancu, geride kalan sezonu 14 golle tamamlerken, bu sezon yaşadığı sakatlığın etkisi ile bir çok maçı kaçırdı. Göztepe müsabakasına çıkana kadar, 4 gol sevinci yaşayan tecrübeli forvet, 26 dakikaya 3 gol sığdırıp, hem kendi adına önemli bir geri dönüş gerçekleştirdi hem de takımının lige tutunma ümitlerini son maça taşıdı. Stancu, Türkiye’de geçirdiği sezonlar içinde de ilk kez resmi bir maçta 3 gol atma başarısı gösterdi.

BEŞTEPE TARİHİNE DE İSMİNİ YAZDIRDI

Kariyerinde, Romanya Milli Takımı’nın yanı sıra Türkiye ve Romanya kulüplerinde toplam 457 maça çıkan Stancu, 148 gol attı.
Stancu, Göztepe maçındaki üç golünün ardından, Gençlerbirliği formasıyla en çok gol atan futbolcular sıralamasında, 62 gole ulaştı. Stancu, bu alanda Ümit Karan’ı geçerek 4. sıraya yerleşti.
Önceki hafta oynanan Fatih Karagümrük maçının devre arasında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan Stancu’nun, Göztepe maçı için açıklanan maç kadrosunda yer almadığı ancak çekilen MR’ının temiz çıkması sonrasında oynamak istediğini teknik ekibe ilettiği ve bu şekilde maç kadrosuna alındığı öğrenildi.
Gençlerbirliği’nde Bogdan Stancu’dan önce bir maçta 3 golü en son Daniel Candeias atmıştı. Gençlerbirliği’nin geçen sezon deplasmanda Antalyaspor’u 6-0 yendiği müsabakada Portekizli futbolcu 3 gol atarken, 2 de asist yapmıştı.
Toplamda 7 gole ulaşan Stancu, 6 gol atan takım arkadaşı Piris de Motta’yı geride bıraktı.
Gençlerbirliği, Stancu’nun gol attığı maçlarda; Beşiktaş’ı 1-0, Aytemiz Alanyaspor’u 2-1, Göztepe’yi 5-3 yenerek, 3 puan alırken, Kayserispor maçında beraberliği kurtardı. Tecrübeli futbolcunun sadece Ankaragücü maçında attığı gol, puan getirmeye yetmedi.

Haberin Devamı

2 OYUNCU CEZALI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Ligdeki kaderini belirleyecek olan deplasmandaki Trabzonspor maçında iki oyuncudan yararlanamayacak. Göztepe müsabakasında sezondaki 4. sarı kartını gören Dominik Furman ile sezonda 12. kez sarı kart ile cezalandırılan Piris de Motta forma giyemeyecek.
Gençlerbirliği’nin gelecek sezon da ligde devam edebilmesi için Trabzonspor’u deplasmanda mutlaka yenmesi, Kayserispor’un da kendi sahasında Fenerbahçe karşısında puan kaybetmesi gerekiyor. Gençlerbirliği yener, Kayserispor berabere kalırsa, iki takım da 41 puana ulaşacağından ikili averajda üstün olan Gençlerbirliği Süper Lig’de kalacak. Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin kazanması, Kayserispor’un da berabere kalması durumunda bu kez 3 takım 41 puanda olacak. Üçlü averaj devreye girdiğinde, kazançlı çıkacak takım yine Gençlerbirliği olacak.
Gençlerbirliği’nin puan kaybında ya da Kayserispor’un kazanması durumunda diğer sonuçlar ne olursa olsun, alt lige inecek takım Gençlerbirliği olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!