Gençler’in final sınavları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in final sınavları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 15:02

Ligin can yakıcı döneminde, alt gruptaki takımların kritik puanlar kazanması dengeleri tümden değiştirdi. 39 puanla 13. sırada duran başkent ekibi, zirve mücadelesi veren rakibini bugün saat 16.00’da başlayacak maçta Eryaman Stadı’nda konuk edecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de tehlikeli sınırı bir türlü geçemeyen Gençlerbirliği, 34. haftanın açılış maçında bugün Royal Hastanesi Bandırmaspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi, hakem Ozan Ergün yönetecek.
Hafta içi mesaisinde, son oynadığı müsabakada Bursaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Gençlerbirliği, 39 puanla 13. sırada bulunuyor. 33. haftayı bay geçen Royal Hastanesi Bandırmaspor ise 55 puana sahip ve üçüncü basamakta.
Ligin can yakıcı döneminde, saha içinden çıkan sonuçlar, hem zirve, hem play-off hem de kümede kalma mücadelesine ayrı bir heyecan kattı.
Spor Toto 1. Lig’de ilk iki sırayı alacak takımlar doğrudan Süper Lig’e yükselecek. Bandırmaspor, lider Ankaragücü’nden 8, ikinci sıradaki Bereket Sigorta Ümraniyespor’dan 5 puan geride. Bordo-beyazlılar, 5 puan farkla takip ettiği ve en ufak bir hatasını kolladığı Ümraniyespor’u yakalamak için bugünkü maça mutlak galibiyet hedefiyle çıkmayı planlıyor.
Ligden sezon sonunda 4 takım düşeceğinden, Gençlerbirliği açısından da durum bir hayli kritik. 39 puana sahip kırmızı-siyahlılar, düşme hattının içinde yer alan 2 takımdan (Kocaelispor ve Menemenspor) sadece 2 puan önde.
Son bölümde; Altınordu, Altaş Denizlispor ve Tuzlaspor’un yaptığı çıkış, ligin alt grubundaki sıralamayı büyük ölçüde etkilerken, Beypiliç Boluspor’un deplasmanda Eyüpspor karşısında kazanması, dengeleri tümden değiştirdi.

İÇ SAHADA RAKİBİNE HİÇ KAYBETMEDİ

Gençlerbirliği ile Bandırmaspor bugüne kadar farklı kulvarlarda 15 kez karşılaştı. Başkent ekibi 9 kez kazanırken, Bandırmaspor 4 galibiyet aldı. 3 maç berabere tamamlandı. Kırmızı-siyahlılar, Ankara’da oynadığı 8 maçı da kazanma başarısı gösterdi. Ligin ilk yarısında Bandırma’da oynanan müsabakayı, Gençlerbirliği 2-1 galip tamamladı. 2 takım arasındaki son 10 maçta beraberlik alınmazken, Gençlerbirliği 6, Bandırmaspor 4 kez kazanma başarısı gösterdi.
Ligde kendi evinde oynadığı son 4 maçta rakiplerine yenilmeyen Gençlerbirliği’nde en golcü isim Sandro Lima. 9 golü bulunan Brezilyalı futbolcuyu, 7 golle Blessing Eleke, 6 golle de Barış Alıcı izliyor.
Bir dönem Gençlerbirliği forması da giyen Mustafa Gürsel’in çalıştırdığı Bandırmaspor’da en golcü isim, 9 kez gol sevinci yaşayan Philippe Paulin Keny. Doğan Can Davas’ın 7, sezon başında Gençlerbirliği’ne gelen ancak kısa süre sonra Beştepe’den ayrılan Kerim Avcı da 4 golle bu ikiliyi takip ediyor.
Süper Lig’de ilk kez, 16 Nisan’da oynanan Hatayspor-Demir Grup Sivasspor maçını yöneten hakem Ozan Ergün, Spor Toto 1. Lig’de 2, TFF 2. Lig’de 15, TFF 3. Lig’de ise 22 maça çıktı.
Gençlerbirliği, ligin sonraki bölümünde; Altaş Denizlispor (d), BŞB Erzurumspor (i), Nasadoge Menemenspor (d) ve Bereket Sigorta Ümraniyespor (i) ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği kulübü, iç sahada daha önce olduğu gibi, Bandırmaspor maçında da öğrenciler, sağlık çalışanları, öğretmenler ve kadın taraftarların müsabakayı ücretsiz olarak izleyebileceğini paylaştı. Yapılan bilgilendirmede, bilet yüklemesi için ilgili olarak soysal medya hattından temasa geçilmesi istendi.
Kırmızı-siyahlılar ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümü etkinliğine denk gelen maçta, bilet yüklemesi kulüpce yapılacak 1923 çocuğa Atatürk imzalı forma hediye edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!