Gençler’in çilesi peşini bırakmıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in çilesi peşini bırakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2022 15:44

Kırmızı-siyahlılar, kritik müsabakada Beypiliç Boluspor’a yenilirken, iki oyuncusu sakatlık nedeni ile maçı tamamlayamadı. Muhammet de kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Teknik Direktör Metin Diyadin, pozisyon üretmekte zorlandıkları bir maç oynadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 26. haftasında Beypiliç Boluspor’a deplasmanda 3-1 yenilen ve 30 puanda kalan Gençlerbirliği’nde, bir yanda tehlike sınırından uzaklaşamamanın endişesi bir yanda da kadro darlığına her maçta yeni isimlerin eklenmesinin sıkıntısı yaşanıyor.
Transfer tahtasını açamadığı için mevcut kadrosu ile yoluna devam eden kırmızı-siyahlılarda, ilk yarının son bölümünde operasyon geçiren Aksel Aktaş, henüz takıma dönemezken, sakatlıkların yanına kart cezalarının da eklenmesi, teknik heyeti her maçta biraz daha zorluyor.
Ankaragücü ile oynanan derbide; Aksel Aktaş, Barış Alıcı ve Sandro Lima gibi önemli eksiklerinden yoksun şekilde mücadele eden kırmızı-siyahlılar, o maçta kırmızı kart gören Aareon Tshibola’dan bir sonraki hafta oynanan Altınordu maçında faydalanamamıştı. Beypeliç Boluspor müsabakasında ise Belyaev ile Ömürcan Artan ilk yarıda sakatlık geçirip, oyundan çıkmak zorunda kaldı. Muhammet Bayır da maçın 75. dakikasında kırmızı görüp, cezalı duruma düştü. Bu bölgede oynayan Kerem Can Akyüz de ara transfer döneminde takımdan ayrılıp Kocaelispor’a gitmişti.
Gençlerbirliği, ligin 27. haftasında kendi evinde, son basamakta bulunan Balıkesirspor ile karşılaşacak.

DEVRENİN BAŞINDA MAÇA ORTAK OLABİLİRDİK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, 3-1 kaybettikleri Boluspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“İlk yarı her iki takım da hemen hemen hiç pozisyon bulamadı. Bu bölümün son dakikalarında korner atışından gelen bir ortayla yediğimiz gol sonucunda geriye düştük. Devre arasına 2 sakat oyuncuyla girmek zorunda kaldık. İkinci yarının başında net bir gol pozisyonumuz var. O pozisyonu gole çevirip eşitliği sağlasaydık belki de maça ortak olabilirdik. Daha sonra gelen penaltılar, maçın skorunu belirledi. İkinci yarının başında kazandığımız bu gol şansını değerlendirememenin yanı sıra penaltıdan yediğimiz ikinci gol ve 10 kişi kalmamız skoru belirledi.”

BİZİM AÇIMIZDAN LİGDEKİ KIRILMA MAÇIYDI

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, kritik ve önemli bir maç oynadıklarını belirtip şöyle konuştu:
“Geçen haftaki kayıptan sonra İstanbulspor maçı çok önemliydi ancak İstanbulspor maçından çok daha önemli bir müsabaka oynadık. Bizim için ligin kırılma maçıydı. Deplasmanda aldığımız galibiyetin üzerinden 48 saat geçti ve bir karşılaşma daha oynadık. Bunu da düşünmek lazım. Niye biz çarşamba günü oynayıp sonra cumartesi oynuyoruz. Bu durum başımıza ikinci kez geliyor. Maçın yorgunluğunu bölüm bölüm hissettik. Rotasyon da yaptık. Oyuncu değişiklikleriyle oyunu tutalım dedik. Genel anlamda çok memnunum. Zor bir maçtı. Bir hafta içinde üçüncü maçımızı oynadık. Gençlerbirliği ile puanımız çok yakındı ve arayı açmamız gerekiyordu. Hedefimiz biraz daha yukarı çıkmaktı. Bu düşünceyle sahada mücadele ettik. Bu nedenlerden ötürü çok önemli bir maçtı. Kayıpsız atlattık. 34 puana ulaştık. 1 maçımız eksik. İlk maçımızda Denizlispor ile oynayacağız. Hemen arkasından eksik maçımızı tamamlayacağız. Tekrar içeride Bursaspor ile karşılaşacağız. Son 4 maçın 3’ünü içeride oynamış oluyoruz. Bu fikstürü lehimize çevirip, avantajlı bir şekilde kendimize iyi bir yer edinmek istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!