Gençler’i krizden yabancıları çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Gençler’i krizden yabancıları çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2021 02:00

Başkent ekibi sonuca ikinci yarıda Eleke ve Dmytro’nun golleri ile gitti. Teknik Direktör Metin Diyadin, “Gençlerbirliği’nin geride kalan yıllardan kaynaklı ekonomik sıkıntıları var. Sezon başı Süper Lig hedefi koymak gibi bir lüksümüz yoktu” dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasında Bursaspor’u Eryaman Stadı’nda ağırlayan Gençlerbirliği, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılırken, 3 hafta süren puan ve gol krizinden çıkmayı başardı. Kırmızı-siyahlı ekibe, kritik mücadelede 3 puan getiren golleri maçın ikinci yarısında, yabancı oyuncular; Eleke ve Dmytro attı. Başkent ekibi, bu galibiyetin ardından puanını 17’ye yükseltip, bozulan moralini düzeltti. Gençlerbirliği, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Mardin 1969 takımı ile başkentte karşılaştıktan sonra 15. hafta mücadelesinde, Royal Hastanesi Bandırmaspor’un deplasmanda rakibi olacak.

SON MAÇLARDAKİ GELENEK ERYAMAN’DA DA SÜRDÜ

2 takım arasında yıllara yayılan genel rekabette Bursaspor’un üstünlüğü söz konusu iken, son maçlarda ibreyi lehine döndüren Gençlerbirliği, kazanma geleneğini Eryaman Stadı’nda da sürdürdü. Son 11 maçlık süreçte, Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki kapışmalarda, kırmızı-siyahlılar 6. kez kazanırken, yeşil-beyazlılar 3 galibiyet elde etti. 2 müsabaka da berabere sonuçlandı. 2 takım son olarak 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya gelmiş, Gençlerbirliği, Ankara’da oynanan maçı 1-0 kazanmıştı. Şimşekler, 4 yıl sonraki lig mücadelesinde rakibine bu kez iki farklı üstünlük kurdu.

OYUNA HAMLE YAPMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ

Bursaspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, “Gençlerbirliği’nin şu anda geride kalan yıllardan kaynaklı ekonomik sıkıntıları var. Sezon başında Süper Lig hedefi koymak gibi bir lüksümüz yoktu” dedi.
Metin Diyadin, maçı kazanmayı çok istediklerini belirtip, şöyle konuştu:
“Çok dar bir kadromuz var. Oyuna hamle yapmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Mevcut kadromuzdan sakat verdiğimiz zaman ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Genç bir kadroya sahibiz. Zaman zaman, doğal olarak sakatlıklardan ve tecrübesizlikten dolayı dalgalanmalar olabiliyor. Müsabakaya çıkarken rakibimizle aynı puandaydık. İki takım için de önemli bir maçtı. Hem biz hem rakibimiz ofansif kadrolarla sahaya çıktı. Son 3 haftaya göre daha iyi oynadık. Sakin ve dengeliydik.”

DENEYİMİN YETMEDİĞİ, MAÇTAN KOPTUĞUMUZ ANLAR OLDU

Bursaspor Teknik Direktörü Özcan Bizati ise karşılaşmada deneyimlerinin yetmediği ve oyundan koptuğu kısımlar olduğunu dile getirip şunları söyledi:
“İlk goldeki motivasyon düşüklüğü nedeniyle geri düşmüş olduk. Ortaya koymamız gereken bir karakter vardı. İki maçtır o karakterden uzağız. Bunu ortaya koyacak olanlar da yine bizleriz. Bunu tekrar ortaya çıkarmamız gerekiyor. Daha önce bunu başardık. Tekrar başarmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

AKADEMİK İŞ BİRLİĞİNDE YENİ BİR ADIM DAHA

Haberin Devamı

Gençlerbirliği kulübü ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğü arasında, Türk sporunun altyapısının güçlendirilmesine katkı sunmak ve bu alanda eğitim ve işbirliği konusunda protokol imzalandı.
Protokol ile birlikte yapılacak çalışmalar şöyle sıralandı:
“Üniversite ve Gençlerbirliği kulübü ortak ulusal ve uluslararası projeler yapacak. Türk sporunun ve sporcu altyapısının gelişimine katkı sunulacak. Antrenör ve hocaların mesleki yeterlilikleri artırılacak. Kamuoyunun, spor ve eğitim faaliyetlerine ilgisi arttırılacak. Eğitim yaşantısı içerisinde bulunan çocuk ve gençler spora teşvik edilecek. Üniversite öğrencilerine Gençlerbirliği Spor Kulübü çatısı altında staj olanağı sağlanacak. Üniversitenin fiziki altyapısından (tesis, laboratuvar vb.) Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün fiziki altyapısından yararlanılacak. Her iki kurumun tesislerinde maç ve organizasyon etkinlikleri düzenlenecek.

ANLAŞMA 3 YILLIK OLACAK

Protokol gereğince, sporda çocuk koruma, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için spora teşvik edimesi, Ankara’nın sporcu dostu şehir, spor başkenti olması gibi projeler hayata geçirilecek.
Ankara Üniversitesi bünyesinde bulunan öğrencilerin, Eryaman Stadı’nda oynanan maçları izleyebilmeleri için kolaylık sağlanacak.
Geniş kapsamı olan protokolde, iki kurum arasında staj imkanlarından, karşılıklı olarak saha ve antrenör desteğine kadar birçok konuda anlaşma sağlandı.
Protokole 3 yılı kapsıyor. Ankara Üniversitesi’ndeki imza töreninde, Gençlerbirliği’ni temsilen, Başkan Niyazi Akdaş ile Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Sinan Aydın, Taraftardan Sorumlu Asbaşkan Mehmet Soylu, Kamu İlişkileri ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Esra Özel, Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan ve Altyapıdan Sorumlu Divan Kurulu Üyesi Fatih Dağcı yer alırken, Ankara Üniversitesi ise Rektör Prof. Necdet Ünüvar ile Rektör Yardımcıları Prof. Ercan Bayazıtlı, Prof. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Hicabi Kırlangıç, Genel Sekreter Ömer Nadir Soylu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Semiha Tuncer, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Hakan Sunay ile Dicle Aras ve TÖMER Müdürü Timur Gültekin ile temsil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!