Gençler’de hedef yeni başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de hedef yeni başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2021 20:37

Milli maçlar için verilen ara öncesinde oynadığı iki mücadeleyi de kaybeden kırmızı-siyahlılar, kendi evinde kazanıp moral bulma peşinde. Eryaman Stadı’nda bugün oynanacak müsabaka saat 19.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 13. hafta maçında bugün Tuzlaspor’u konuk edecek. Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı, hakem Bülent Birincioğlu yönetecek. Karşılaşma öncesinde Gençlerbirliği 14 puanla 12. sırada, 17 puana sahip Tuzlaspor ise 7. basamakta.
2022 Dünya Kupası Grup elem maçları nedeni ile lige verilen ara öncesinde oynanan son maçta Ankara Keçiörengücü’ne 2-0 yenilen Gençlerbirliği, bir önceki müsabakada da İstanbulspor’a 2-0 kaybetmişti. Son iki maçını yitiren ve düşüş yaşayan kırmızı-siyahlılar, bugünkü müsabakadan galip ayrılarak, hem yeni bir başlangıç yapmayı hem de daha öncesinde olduğu gibi seri yakalamayı hedefliyor.
Kısa süre önce teknik direktör değişikliğine giden ve takımın başına Şenol Fidan’ı getiren Tuzlaspor, milli maç arası öncesinde oynadığı son müsabakada Altaş Denizlispor’u 3-0 yendi.

2 KEZ KUPADA RAKİP OLDULAR

Gençlerbirliği ve Tuzlaspor, geçmişte iki kez Türkiye Kupası’nda karşılaştı. 2017-2018 sezonunda Ankara’da oynanan müsabakayı Gençlerbirliği 3-0 kazandı. 2020-2021 sezonundaki kupa eşleşmesinde iki takım bir kez daha rakip olurken, yine Ankara’da oynanan maçı bu kez 2-0’lık skorla galip tamamlayan Tuzlaspor’du.
Gençlerbirliği, oynadığı son 5 maçta (resmi-özel) 3 yenilgi, 2 galibiyet alırken, Tuzlaspor bu süreçteki 5 maçının 4’ünü kaybetti, birini kazandı.
İstanbul temsilcisi, Spor Toto 1. Lig’de oynadığı son 3 deplasman maçında da yenildi.
Gençlerbirliği’nde; Barış Alıcı ve Blessing Eleke 3’er golle takım en golcü isimleri konumunda. Sandro Lima’nın da 2 golü bulunuyor. Tuzlaspor da ise İsmail Konuk, Sedat Şahintürk ve Ahmet Yazar 2’er golle öne çıkıyor.

TUZLASPOR DENGELİ BİR YAPIDA

Gençlerbirliği, geride kalan 12 haftada 12 gol atıp, kalesinde 18 gol görürken, rakip Tuzlaspor daha dengeli bir yapıya sahip. Lacivert-beyazlılar, ligin az gol atan ekipleri arasında iken (13) kalesini koruma anlamında da üst sıralarda (10) geliyor. Hakem Bülent Birincioğlu, kariyerinde daha önce 6 kez Gençlerbirliği maçını yönetti. Kırmızı-siyahlılar, 4 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi aldı. Ankara’da ise Gençlerbirliği, Birincioğlu’nun yönettiği 3 maçı da kazanmayı başardı. Konuk takım ise Birincioğlu’nun idaresinde 7 maç oynarken, bunların 2’sini kazandı, 2’sinde berabere kaldı, 3’ünde ise yenildi.

ÖĞRETMENLERE ÜCRETSİZ BİLET

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü, Spor Toto 1. Lig’de Tuzlaspor ve Bursaspor’la oynayacakları maçlarda, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, talep eden öğretmenlere ücretsiz bilet tanımlanacağını duyurdu.
Kırmızı-siyahlı kulüp, bugün Tuzlaspor, 26 Kasım’da ise Bursaspor’la Eryaman Stadı’nda oynanacak maçlara öğretmenleri davet etti. Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ulu Önder Atatürk, ‘Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’ sözüyle öğretmenlerimizin toplumumuzdaki yerini en güzel özetleyen söze imza atmıştı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, öğretmenlerimizle birlikte biz de Gençlerbirliği tribününde kutluyoruz. Öğretmenler Günü Haftası vesilesiyle Ankaralı öğretmenlerimiz, 20 Kasım’da oynayacağımız Tuzlaspor maçı ile 26 Kasım’da oynayacağımız Bursaspor maçımızı ücretsiz olarak izleyebilecek.”

AŞI KARTI GEREKİYOR

Talep eden öğretmenlere bilet tanımlanabilmesi için Passolig kartlarının ve stadyuma giriş protokolü gereğince aşı kartlarının uygun olmasının gerektiği de hatırlatıldı.
Açıklamada öğretmenlerin, Öğretmen Kimlik Kartı ile HES kodlarını kulübe telefon mesajı vasıtası ile göndererek bilet talebinde bulunmaları gerektiği belirtildi.
Öte yandan, maça gelecek öğretmelere Gençlerbirliği atkısının da hediye edileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERDEN BEŞTEPE’YE ZİYARET

Gazi Üniversitesi Spor Yönetimi Gönüllüleri Topluluğu’nda yer alan Gazi Üniversiteli öğrencileri, Eryaman Stadı ve Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde ağırlandı. Öğrenciler, ziyarette stadyum ve tesislerle ilgili bilgi alırken, kulüple ilgili merak ettikleri konuları danıştı.
Gençlerbirliği’nin Taraftardan Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Soylu ve Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan’ın yer aldığı ziyarette, öğrencilere kırmızı-kara Gençlerbirliği atkısı hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!