Gençler zirvede

Güncelleme Tarihi:

Gençler zirvede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

Kırmızı-siyahlılar, isim hakkı bedeli olarak geçen sezon 3.9 milyon TL gelir elde etti.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ, 1.5 MİLYON TL’LİK KAZANCINI, GELİRLERİ BLOKE ALTINDA OLDUĞU İÇİN KULLANAMADI.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 4 branşa, toplam 274 milyon 29 bin TL para aktarırken, bu pastadan, üst liglerde mücadele eden Başkent ekipleri 9 milyon TL’ye yakın kaynak sağladı.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 2012-2013 sezonunda toplam 274 milyon 29 bin TL isim hakkı öderken, futbol ilk sırayı aldı. Basketbol, voleybol ve hentbol, futbolun ardından sıralandı.
İsim hakkı pastasından, üst liglerde mücadele eden Başkent ekipleri, 9 milyon TL civarında gelir elde etti. Süper Ligde yer alan Gençlerbirliği, 3.9 milyon TL isim hakkı geliri ile Ankara’da zirveye çıkan isim oldu. Kırmızı-siyahlılar, Beşiktaş’ın bir basamak gerisinde kalırken, Süper Ligde mücadele eden 18 takım içinde 9. sırada kendine yer buldu.

Haberin Devamı

FUTBOL HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ÖNDE

Futbol, geride kalan sezon 186 milyon 823 bin liralık isim hakkı bedeli ile her zaman olduğu gibi 1. basamağa çıkarken, basketbol 62 milyon 656 bin, voleybol 17 milyon 269 bin, hentbol ise 7 milyon 280 bin liralık isim hakkı bedeli kazandı.
Futbol ligleri arasında Süper Lig, toplam 74 milyon 386 bin liralık isim hakkıyla ilk sırada yer aldı. Teşkilat, PTT 1. Lig’e 32 milyon, Spor Toto 2. Lig’e 40 milyon, Spor Toto 3. Lig’e de 37 milyon lira isim hakkı bedeli ödedi.
Bayanlar basketbol ve voleybolda Fenerbahçe, erkekler basketbolda Anadolu Efes, erkekler voleybolda Galatasaray, erkekler hentbolda Beşiktaş, bayanlar hentbolda Antalya Muratpaşa Belediye ve Üsküdar Belediye, en yüksek isim hakkı bedelleri elde eden takımlar oldu.

ANKARAGÜCÜ GELİRİNİ UZAKTAN İZLEDİ

Mücadele ettiği PTT 1. Ligden düşen Ankaragücü ise geride kalan sezon 1 milyon 586 bin TL isim hakkı elde etti. Ancak sarı -lacivertliler, gelirlerinin tamamı üzerinde haciz olduğu için bu rakama uzaktan bakmakla yetindi. Voleybolda Avrupa CEV Kupası’nı Başkent’e getiren ve Türkiye Kupası’nı kazanan Halkbank erkek takımı 1 milyon 239 bin, erkekler hentbolda Türkiye Kupası’nı kazanan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor 472 bin, bayanlar hentbolda Çankaya Belediyesi ANKA 306 bin, Spor Toto 2. Lig temsilcisi BUGSAŞ Spor ise elde ettiği, 1 milyon 427 bin TL isim hakkı ile öne çıkan Başkent takımları oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!