Gençler hırçınlaştı

Güncelleme Tarihi:

Gençler hırçınlaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 14:59

Süper Ligde 11 hafta geride kalırken, Başkent ekibinde 4 futbolcu oyundan atıldı, 32 oyuncu da sarı kart gördü. Mesut Bakkal’ın talebeleri iki alanda da sıralamanın önünde yer alıp, centilmen takım kimliğinden uzaklaştı. 

Haberin Devamı

Süper Ligde son dönemin en başarısız performansını gösteren ve topladığı 8 puanla son sırada bulunan Gençlerbirliği, bu sezon diğer sezonların aksine hırçın görüntüsü ile de dikkati çekiyor. Süper Ligde 11 hafta geride kalırken, Başkent ekibinde 4 futbolcu oyundan atıldı, 32 oyuncu da sarı kart gördü. Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın talebeleri iki alanda da sıralamanın önünde yer alıp, centilmen takım kimliğinden uzaklaştı. Milli maçlar nedeniyle ara verilen ligin 11 haftalık bölümünde hakemler, 460 sarı, 38 de kırmızı kart gösterdi.  Lider Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer alan Medipol Başakşehir, bu süreçte futbolcusu kırmızı kart görmeyen tek takım oldu. Tüm maçları 11 kişi tamamlayan Medipol Başakşehir, 25 sarı kart gördü. İstanbul temsilcisini centilmenlikte birer kırmızı kartta kalan Göztepe, Teleset Mobilya Akhisarspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor takip etti. Demir Grup Sivasspor, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Kayserispor ve Osmanlıspor da 11 haftalık periyodu 2’şer kırmızı kartla geçti.   

Haberin Devamı

KARTLARDA ÜST SIRALARDA YER ALIYOR      

Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, 11 haftada 5 kırmızı kartla hırçın bir görüntü sergiledi. Beşiktaş’ı, en hırçın takımlar sıralamasında 4’er kırmızı kartla Fenerbahçe ile Gençlerbirliği izledi. Başkent ekibinde; Tokelo Rantie ve Murat Duruer Fenerbahçe, Alexander Scekic Teleset Mobilya Akhisar, Zeki Yavru da Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında kırmızı kart gördü.
Gençlerbirliği oyuncuları, 11 haftalık süreçte 32 kez sarı kart ile cezalandırıldı. Ahmet Oğuz ve Siarhei Palitsevich 4’er kartla bu alanda başı çekerken, kırmızı-siyahlılar, futbolcuları 33 sarı kart gören Trabzonspor ile 32 sarı kart alan Kasımpaşa ile birlikte, bu kategoride üst sıralarda yer aldı. Osmanlıspor oyuncuları ise 24 kez sarı kart ile cezalandırıldı.

ZEKİ YAVRU’NUN CEZASI ONANDI

Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanan ve 1-0 kaybedilen maçta kırmızı kart gören Zeki Yavru’ya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 3 maç ceza verirken, Tahkim Kurulu, bu cezayı onandı. Ayrıca, oyuncuya 13 bin TL de para cezası kesildi. Kritik, Kayserispor müsabakasında, hem Zeki hem de Palitsevich forma giyemeyecek.  

Haberin Devamı

RAKİP ATİKER KONYA

Milli maç arasında hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği, özel maçta yarın Atiker Konyaspor ile karşılaşacak. Son antrenmana, tedavilerine devam edilen Serdar Özkan ve Halil İbrahim Pehlivan’ın yanı sıra, ülke milli takımlarında olan Siarhei Palitsevich ve Vedat Muriç katılmadı. Başkent ekibi yarın Konya’da, Atiker Konyaspor ile bir hazırlık maçı oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!