Genç turizmciler Miami’ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Genç turizmciler Miami’ye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2010 00:00

Öğrencilerini iki yıldır eğitim için ABD’ye gönderen Baştem Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, bu uygulamasını 2010-2011 eğitim öğretim döneminde de sürdürecek.

Haberin Devamı

Baştem Okulları Müdürü Nurtaç Turan, Amerika’daki eğitimleri 2007 yılında başlattıklarını kaydederek, bu yılki eğitimin Miami’de gerçekleştirileceğini kaydetti.
Eğitimlerin yaklaşık bir ay sürdüğünü anlatan Turan, “En önemlisi ise Amerika’ya gelen tüm öğrencilerimizin kurs, konaklama, yiyecek ve içecek masrafları okulumuz tarafından karşılanmaktadır” dedi. Turan, şunları söyledi:
“Amerika’ya giden öğrencilerimiz, orada bambaşka bir dünyada çok farklı bir tecrübe edinmektedirler. Bu eğitim gezisinin sonunda ise kendilerinde oluşan olumlu değişiklikler hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz tarafından gözlemlenip doğrulanmıştır.
Amerika’da tecrübe
2007 yılında San Fransisco, 2008 Miami ve 2009 Miami olmak üzere son üç yılda üç başarılı program ile öğrencilerimize çok şey kattığımızı düşünmekteyiz. Bundan sonraki yıllarda da aynı projeye devam ederek tüm öğrencilerimize bir dünya görüşü kazandıracağız.
Ayrıca öğrencilerimiz, Amerika’dan aldıkları sertifika, eğitim ve tecrübe ile binlerce akranlarının önüne geçip mesleklerinde başarılı olmaktadırlar.
Ünlü oteller
2010 yılının yurtdışı eğitim programında alanlarında uzman meslek dersleri öğretmenleri ve İngilizce öğretmenleri başkanlığında yürütülecek öğrenci kafilesi “Open Hearts International College” da eğitimlerini sürdürürken “The Four Ambassadors Hotel”de konaklayacaklardır. Geziye stajlarını tamamlayan otelcilik ve turizm öğrencileri staj dönüşü, yaz tatili sonunda bu eğitime tabi olacak bilişim teknolojileri öğrencileri dahil olacaktır.
Eğitim sonunda tüm öğrencilerin yabancı dili Amerikalı öğretmenlerden ve okul dışı zamanlarda ise yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrencileri turizmin en önemli destinasyonlarından olan Miami’de dünyaca ünlü otel ve turizm merkezlerine gerçekleştirecekleri ziyaretlerle yerinde görerek, uygulayarak okulda aldıkları mesleki eğitimi pekiştirme şansı elde edeceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!