Genç patronlar AR-GE peşinde

Güncelleme Tarihi:

Genç patronlar AR-GE peşinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 00:00

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, üniversite-sanayi ortaklığının, öğrencilerin yetiştirilmesi ve sanayinin ihtiyaçlarının üniversite kanalıyla karşılanmasında büyük önemi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BİLKENT Üniversitesinin  Endüstri Mühendisliği Bölümü, büyük ölçekli firma ve kamu kuruluşlarının riski  yüksek sorunlarına Ar-Ge yollu çözüm için sanayi ile iş birliği merkezi açıyor. Merkezde, daha önce bölümün son sınıf öğrencilerinin birlikte çalışarak  250’ye yakın projeye imza attığı Microsoft, Coca Cola, Arçelik, KOSGEB gibi  kuruluşların yöneticileri de danışmanlık yapacak. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği  Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite-sanayi ortaklığının,  öğrencilerin yetiştirilmesi ve sanayinin ihtiyaçlarının üniversite kanalıyla  karşılanmasında büyük önemi olduğuna işaret etti.
250 proje hayata geçti
Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerinin özellikle son 7 yıldır 50’den fazla sanayi kuruluşunun satış, pazarlama, süreç, organizasyon,  ölçüm, tasarım, yönerge gibi alanlardaki sorunlarının çözümüne yönelik projeler  hazırladıklarını anlatan Sabuncuoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve şirketlerin  ilgililerinden oluşan ekiplerce bu sürede 250’ye yakın projenin hayata  geçirildiğini kaydetti. Sabuncuoğlu, şirketlerin, “Bir anlamda ellerini pek de değmek  istemedikleri, kaynak ayıramadıkları, geçici istihdamla çözemedikleri ve riski  yüksek sorunlarının çözümünde Endüstri Mühendisliğinin birikiminden, akademik  kadrosundan ve öğrenci potansiyelinden yararlandıklarını” dile getirdi. Sabuncuoğlu, Türkiye’nin büyük sanayi ve kamu kuruluşları ile 15 yıldır  sürdürdükleri iş birliklerini profesyonel bir zemine taşımak amacıyla “Bilkent  Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Üniversite-Sanayi İşbirliği  Merkezi”nin (USİM) 4 Şubatta açılacağını duyurdu.
Uygulamalı eğitim ortamı
 Bugüne kadar hayata geçirdikleri üniversite-sanayi iş birliği  projelerinin öğrencilerinin gerçek hayata hazırlanmalarında çok büyük katkılar  yaptığını vurgulayan Sabuncuoğlu, şunları kaydetti:  “Bundan sonraki süreçte, USİM çatısı altında şirketler, kurumlar ve  kuruluşlarla gerçekleştirdiği işbirliği çalışmalarıyla Türkiye’de bir model olmak  ve proaktif çözüm yolları ile Türkiye’nin eğitim, bilim ve ekonomi alanlarındaki  ilerlemesine fayda sağlayan öncü bir kuruluş olmayı amaçlıyoruz.  Merkezle, öğrencilerin mezuniyet öncesi gerçek hayata hazırlanmalarını  sağlayacak uygulamalı bir eğitim ortamı oluşturulacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!