Genç oyunculara cesaret gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Genç oyunculara cesaret gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2020 22:50

Kırmızı-siyahlı ekipte ikinci sezonunu geçiren ve istikrarlı çizgisi ile öne çıkan Senegalli savunmacı, “Burada genç yaşta çok sayıda oyuncu var. Onların, kulüp için önemli futbolcular olmasını sağlamak istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin Senegalli savunma oyuncusu Zargo Toure, ikinci sezonunu geçirdiği Beştepe’de, takım kaptanlığına getirilen isimlerden biri olurken, sahada oyuncu olarak görevini yerine getirmeye ve genç futbolculara yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.
Toure, kaptanlık görevini büyük bir gururla kabul ettiğini belirterek, “Kaptanlık, elbette yeni sorumluluklar getiriyor. Teknik direktörüme, arkadaşlarıma, genç futbolcularımıza elimden gelen yardımı yapacağım. Bu görevden dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Genç oyunculara cesaret gerekiyor


BANA DA DESTEK OLDULAR

Genç futbolcularla diyaloğunun her zaman iyi olduğunu anlatan Toure, “Mütevazi bir insan olarak yetiştirildim ve bugünlere böyle geldim. Burada birçok genç oyuncu olduğunu gördüm. Beştepe’de alt yapıdaki gençlere fırsatlar sunuluyor. Onlara tavsiyelerde bulunarak ama her şeyden önce onları cesaretlendirmek istiyorum. Onların hem kendileri hem de kulübümüz için önemli oyunculara dönüşmelerini sağlamak istiyorum. Ben de başladığımda bana destek olan insanlar olmuştu. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum, bu oyuncular cesaretlendirildikleri ve doğru yönlendirildiklerinde önemli futbolculara dönüşebilir. Sezon sonunda takımda kalmak ve ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İSTİKRARLI BİR ÇİZGİSİ VAR

Kariyeri boyunca, ülkesi Seengal’in Dacar Sacre, Fransa’nın AC Le Havre ve FC Lorient takımlarında forma giyen Toure, Türkiye serüvenine Trabzonspor’da başladı. Bordo-mavili ekipte bir sezon oynadıktan sonra Gençlerbirliği’ne gelen 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, ülkesinin milli takımında da 18 kez forma giydi. Toure, kırmızı-siyahlı forma altında istikrarlı bir grafik çizerken, bu sezon geride kalan 6 haftada sahaya 11’de çıktı ve hepsinde 90 dakika forma giydi. Toure’nin sözleşmesi, 31 Mayıs 2021 tarihinde bitiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!