Genç Nota’dan gençliğe büyük armağan: Haggard

Güncelleme Tarihi:

Genç Nota’dan gençliğe büyük armağan: Haggard
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Ankara Hürriyet’in 4 yıldır Çankaya’ya Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlediği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın bu yıl gençliğe en büyük armağanlarından bir tanesi Haggard konseri olacak. Dünya çapında ünlü grubun konseri ücretsiz, davetiyesiz, halka açık gerçekleşecek.

Haberin Devamı

ANKARA Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlediği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması, seçkin sponsorları ve dev organizasyonu ile bu yıl 14 Mayıs’ta Ankaralılar’a ‘müzikal deprem’ yaşatmaya hazırlanıyor.
Müzik dünyasının en önemli etkinlikleri arasında yerini alan Genç Nota’ya bu yıl Ankara ile birlikte İzmir, Antalya ve Eskişehir’den toplam 117 okul, rock ve pop müzik orkestraları ile başvuruda bulundu.
Yarışmanın 5 okulun katılımı ile 17 Nisan’da gerçekleşen Eskişehir elemelerinde, 3 okul final yarışmasında sahne almaya hak kazandı. Yarışmanın Antalya Elemeleri 24 Nisan, İzmir elemeleri 1 Mayıs ve Ankara elemeleri ise 8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Gençler için gönül verenler

Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen Genç Nota’ya bu yıl da gönülden destek veren, gençler için bütün imkanlarını zorlayan kuruluşlar bulunuyor.
Sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin ek köklü eğitim kurumlarından birisi olan Hacettepe Üniversitesi, bu yıl liseli genç müzisyenlere el uzattı.
Dünya üzerinde çok sayıda önemli ve büyük organizasyonu yürüten Fransız GL Event firması ile Türk ortağı Serenas Group Ankara’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük kongre merkezi olan ATO Kongre Merkezi’nin kapılarını Genç Nota’ya açtı.
Genç Nota’ya gönül veren bir diğer kuruluş olan Barışkent Gayrımenkul ise Ankara dışından gelecek yüzün üzerinde liseli müzizsyeni a’dan z’ye ağırlamak için kolları sıvadı. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle tanınan Barışkent Gayrımenkul’un, sadece geçtiğimiz yıl içinde destek verdiği 80 proje bulunuyor.

Haberin Devamı

Haggard fırtınası

Genç Nota’nın bu yıl hem gençlere hem de müzikseverlere en önemli armağanlarından bir tanesi, dünya çapında ünlü Avrupalı senfonik metal grubu Haggard’ın muhteşem konseri ve şovu olacak.
Yaklaşık 20 kişilik dev kadrosu ile Haggard’ın vereceği konser, final yarışmasının hemen ardından ücretsiz, davetiyesiz ve halka açık olarak gerçekleşecek.

İşte ödüller

En İyi Yorum Ödülü  5 bin TL
En İyi Beste Ödülü  5 bin TL
En İyi Kız Solist Ödülü  5 bin TL
En İyi Erkek Solist Ödülü  5 bin TL
En İyi Sahne Ödülü  2 bin TL
Jüri Özel Ödülü  2 bin TL
Gelecek Vaat Eden Enstrümanist Ödülü (bireysel) Bin TL
Gelecek Vaat Eden Kız Solist Ödülü (bireysel) Bin TL
Gelecek Vaat Eden Erkek Solist Ödülü (bireysel)  Bin TL
Genç Nota Sürpriz Ödülü Bin TL

Haberin Devamı

Üç okul vize aldı

GENÇ Nota Liselerarası Müzik Yarışması 17 Nisan’daki Eskişehir elemelerinde heyecan dolu saatler yaşandı. Beş grubun yarıştığı elemelerde üç grup Ankara için final biletini aldı.
Yarışmada Fatih Fen Lisesi’nden Grup Joke, Süleyman Çakır Lisesi’nden Grup Toplama ve Gelişim Koleji’nden Gelişim 2011 Grubu finale adını yazdırdı. Elemelere Gelişim Koleji “Gelişim 2011” Grubu “In The Shadows”, Özel TED Koleji “Geri Dönüşüm” Grubu “Life is a highway” ve kendi besteleri “Gökkuşağına Tırmanış”, Fatih Anadolu Lisesi “Grup Festival” Grubu Candan Erçetin’den “Meğer”, Fatih Fen Lisesi “Grup Joke” Grubu “The Final Countdown” ve Süleyman Çakır Lisesi “Grup Toplama” Grubu da Sertab Erener’den “Aşk” ve kendi besteleri “Ellerim” adlı şarkılarıyla katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!