Genç Nota 2010'da denizlere açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Genç Nota 2010da denizlere açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in iki yıldır geleneksel olarak gerçekletirdiği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması, üçüncü yılında Ege ve Akdeniz’e ulaşıyor. Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile bu yıl gerçekleşecek yarışma, Ankara dışında İzmir ve Antalya’da da yapılacak. Dev finalde, üç bölgenin elemeyi geçen grupları yarışacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

YARIŞMAYA katılmak isteyen okul gruplarının başvuruları ve yarışma takvimine ilişkin detaylar, önümüzdeki günlerde kent gazeteniz Ankara Hürriyet aracılığı ile duyurulacak.
Yarışmanın kuralları gereği, her okul tek bir grup ile yarışmaya katılabilecek, katılan grubun bütün üyelerinin okul öğrencisi olma şartı aranacak.
Her grup, organizsyon komitesi ve Ankara Hürriyet gazetesi yetkilileri ile yürütecekleri diyalog için kendi istedikleri bir öğretmen ya da okul öğrencisini ‘grup sorumlusu’ olarak seçecek ve bildirecekler.

2009’da Hayko Cepkin fırtınası

Genç Nota’nın 2009 finali ise Hayko Cepkin ile geldi. Hayko jüride de yer alarak, yarışmaya katılan gruplarla tek tek ilgilendi.
52 okulun katıldığı ikinci yarışmada ise icra dalında birinciliği, 5 bin TL’lik ödül ile birlikte Judas Priest’ten Breakin the Law isimli şarkıyı seslendiren Kurtuluş Lisesi kazandı. Beste dalında 5 bin TL’lik ödülü, Çankaya Kılıçarslan Lisesi, Vakit Varken isimli şarkı ile aldı. En iyi kız solist ödülü 5 bin TL 75. Yıl Lisesi’ne giderken, bine 5 bin TL olan en iyi erkek solist ödülünü TED Ankara Koleji aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 5 bin TL’lik özel ödülünün sahibi Mehmetçik Lisesi oldu. Mehmetçik Lisesi’nin Şu Karşı yaylada Göç Kater Kater isimli anonim türküye ilk defa yapılan düzenlemesi, jürinin beğenisini kazandı. Görsel ve müzikal olarak muhteşem bir şov sergileyen, geçen yılın da icra dalı birincisi olan Yahya Kemal Beyatlı Lisesi ise Jüri Özel ödülüne layık görüldü.
Yarışmada bin TL’lik gelecek vaad eden enstrümanist ödüllerinden biri, Cumhuriyet Lisesi’in bateristi Selenay Özmen’e gitti. Bu daldaki ikinci ödül ise Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin gitarcısı Burak Altuntaş ile İnönü Lisesi’nin gitarcısı Uğur Bal arasında paylaştırıldı.

2008’de Manga ile coştular

Ödül törenin ardından bu yıl MTV ödüllerini kazanan grup Manga gençlere hayatları boyu unutamayacakları bir müzik şöleni sunmuş, yaklaşık iki saat sahnede kalan Manga öğrencileri coşturmuştu.

ÖDÜLLER BU YIL DA YANKI YARATACAK

HEM birinci Genç Nota Yarışması’nda, hem de ikinci yarışmada çeşitli kategorilerde birincilik elde eden gruplara, ayrı ayrı 5 bin YTL ödül verilmişti. Yarışmaya kısa bir süre kala açıklanan ödüller, genç müzisyenler arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Genç Nota Yarışması’nın ikincisinde de ödüller, ilerleyen dönemde açıklanacak.
İlk yarışmada jüri masasında, Manga grubunun solisti Ferman Akgül, rock şarkıcısı Gökçe, keman ustası Tolga Çebi, program yapımcısı Hicri Bozdağ ile Ankarra Hürriyet’ten Levent Seğmen yer almıştı. İkinci yarışmada ise jüri Hayko Cepkin, Hicri Bozdağ, Kemal Günüç, Ufuk Önen, Yıldıray Yıldız, Serkan Okumuş ve Levent Seğmen’den oluşmuştu. Bu eğitim öğretim yılında gerçekleşecek Genç Nota III’de de jüri, gençlerin hem çok seveceği, hem de çok güveneceği isimlerden oluşacak.

ŞİFREMİZ GENÇ OKURDA GİZLİ

ANKARA Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer törende yaptığı konuşmada coşkulu kalabalığa şöyle seslenmişti:
“Türkiye’nin en büyük sahnesinde 6-7 bini aşkın izleyiciye seslenen gençlerin heyecanını, şu an daha iyi anlıyorum. Üç gün boyunca, onlar bize gençliği aktardılar. Biz de geçmişimizden sıyrılan genç anlarımızı, genç anılarımızı yeniden ürettik. Gençlerimize, çağdaş tutumları, sevgi, empatiyle bütünleşen sonsuz yetenekleri için teşekkür ediyoruz. Onlara, Ankara Hürriyet ile Ankaralı gençlik arasında her zaman var olan güçlü, köklü ve derin bağ için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ankara Hürriyet’in kent haberciliğindeki liderliğinin, öncü, devrimci, her zaman genç haberciliğinin şifresi, genç okurlarında gizlidir.”

GENÇ NOTA’YA GÖNÜL VERENLER

GENÇ Nota’da ilk iki yıl Ankara Hürriyet ile işbirliği yapan Çankaya Belediyesi’nin dışında yarışmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı da büyük destek verdi.
Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sahnesini liseli gençlere açarken, Organizer firması sahneyi en ileri ses ve ışık sistemi ile donattı. Joker Ajans ise sahne gerisi hizmetler ve sahne amirliğini başarı ile üstlendi. Bu yıl yapılacak yarışma için, Ankara’nın köklü eğitim kurumlarından Murat Eğitim Kurumları da kolları sıvadı, yarışmayı destekleme kararı aldı.

İlk iki yarışmada neler olmuştu

32 okuldan 34 müzik nungrubu aylarca hazırlandığı Genç Nota I’de, icra dalında birinciliği Yahya Kemal Beyatlı Lisesi kazanmıştı. Düzenleme dalında birinciliği Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları alırken, Beste Dalında Birinciliği Kocatepe Mimar Kemal Lisesi kazanmıştı. En İyi Kız Solist Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’nden Tuğba Ceral, En İyi Erkek Solist Özel Bilim Koleji’nden Sercan Atlı seçilmişti.
Kazanan her müzik grubuna 5 bin YTL’lik ödülleri sunulurken, kazanan öğrencilere bir yıllık Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri ücretsiz giriş kartı da verilmişti. “Jüri Özel Ödülü” ve “Gelecek Vaadeden Enstrümanist” başlıklı iki yeni kategori belirleyen jurinin seçimine göre Jüri özel ödülü Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ne verilmiş, “Gelecek vaadeden enstrümanist” ödülünü ise Altındağ İnönü Lisesi’nin bateristi Egemen Işık kazanmıştı.

AYRINTILAR İÇİN GAZETENİZİ TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!