Genç Girişimler için özel yarışma

Güncelleme Tarihi:

Genç Girişimler için özel yarışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 00:00

British Council Sanat Bölümünden iki yarışma. Kuruluş sinema Televizyon alanında çalışan yaratıcı girişimcileri desteklemek amacıyla ilk kez “Yılın Genç Sinema-Televizyon Girişimcisi” yarışması düzenliyor.

İngİltere’nin diğer ülkelerle kültürel ilişkilerini geliştirmekle görevlendirilen ve Türkiye’de 1940 yılından bu yana faaliyet gösteren British Council, sinema televizyon alanında çalışan yaratıcı girişimleri desteklemek amacıyla ilk kez “Yılın Genç Sinema-Televizyon Girişimcisi” adlı bir yarışma düzenliyor.

Gençleri teşvik ediyor

Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, dünya çapında, özellikle de gelişmekte olan ülkelerin sinema-televizyon sektöründe gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları ve ortaklıkları desteklemeyi ve bu alanlarda daha fazla genç girişimcilerin yer almasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Yarışma, İngiltere ile olan kültürel, yaratıcı ve ticari bağları kullanarak, sinema-televizyon alanına uluslararası iş dünyasındaki yenilikçi fikirleri taşıyabilmeyi de hedefliyor. “Sinema-Televizyon” terimi uzun metraj film, kısa film, belgesel, televizyon yapımları ve animasyonu içeriyor. Yarışmaya başvuracak kişilerin 25-35 yaş aralığında, sinema ve televizyon alanında çalışan, sektörde Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeline sahip, kendini iyi derecede sözlü ve yazılı ifade edebilecek İngilizce bilgisine sahip olması gerekiyor.

Yarışmaya katılım ve değerlendirme

Yarışmaya katılmak için başvuru formu doldurmak ve 16 Eylüle kadar göndermek gerekiyor. Başvuru formu gönderen adaylar arasından, belirtilen özelliklere uygun olan kişiler, jüri ekibi ile görüşme yapmak üzere çağrılacak. Jüri isimleri ve görüşme tarihi British Council’in web sitesi “www.britishcouncil.org.tr”den duyurulacak. Ayrıca başvuran adaylara detaylar email ile gönderilecek.Uluslararası Genç Yaratıcı Girişimci tanımına kar amacı taşıyan ve taşımayan ilgili tüm sektörler dahil olacak. Yarışmaya katılım formuna, British Council’in web sitesinden ulaşılabilecek.

Bu yıl ikincisi düzenleniyor

Brİtİsh Council, interaktif medya alanında çalışan yaratıcı girişimcileri destekleyip çalışmalarının önemini vurgulamak amacıyla, “Yılın Genç İnteraktif Medya Girişimcisi Yarışması”nın ikincisini bu yıl Türkiye’de düzenleyecek. Yarışma, dünya çapında gelişmekte olan sektörlerde görülen başarılı çalışmaları desteklemeyi ve bu alanlarda daha fazla genç girişimcilerin yer almasını teşvik etmeyi sağlamanın yanı sıra İngiltere ile olan kültürel, yaratıcı ve ticari bağları kullanarak, interaktif medya alanına uluslararası iş dünyasındaki yenilikçi fikirleri taşıyabilmeyi amaçlıyor.

Türkiye’yi temsil edecek

Yarışmayı kazanan kişi, Türkiye’de “Yılın Genç İnteraktif Medya Girişimcisi” unvanını kazanıp 13-23 Ekim tarihleri arasında, 14 ülkeden gelecek finalistlerin katılımıyla, İngiltere’de 21 Ekim’de düzenlenecek uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek. Masrafları British Council tarafından karşılanacak bu program kapsamında Türkiye finalisti İngiltere’nin önde gelen uluslararası üne sahip interaktif medya sektörü çalışanlarıyla görüşüp, tanışma fırsatı bulacak.

Formlar için adres

Program dahilinde finalistler Londra dışında başka bir kent veya bölgeye giderek sektörün lider isimleriyle buluşacaklar. Ayrıca, İngilitere’den interaktif medya alanında uluslararası üne sahip bir girişimcinin sunumuna katılarak başarı öyküleriyle ilgili soru sorma imkanı bulacaklar. Başvuru için son tarihin 16 Eylül olduğu yarışmaya katılmak isteyenler formlara, “www.britishcouncil.org.tr” adresinden ulaşabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!