Gelincikle ayçiçeğin dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Gelincikle ayçiçeğin dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 00:00

Ressam Filiz Ural, konstrüktüvist resimlerini Doku Sanat Galerisi’nde açtığı sergisinde Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu.

Ural, Doku Sanat Galerisi’nde açtığı sergide eserlerini ilk kez başkentli sanatseverlerle buluşturdu. Sergiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günüy da katıldı. Günay, Filiz Ural’ın eşi gazeteci Yalvaç Ural ile sergiyi gezdi, resimleri tek tek inciledi.
Ural, resme kaldığı yerden başlamasının hikayesini söyle anlattı:
“Resim yaparken kendimi başka bir boyuta geçmiş gibi hissediyorum. Huzur buluyorum. Resimlerimde renkleri kullanmaya çalışıyorum. Önce yapmak istediğim konunun fotoğrafını çekiyorum, sonra çalışmaya başlıyorum. Resmimde konu amaç değil araç olarak kullanılıyor. Her çiçeği kullanmıyorum. Ayçiçiğeği, gelincik kullanıyorum. Bu çiçeklerin birbirleri arasında bir dayanışması olduğuna inanıyorum. Yapraklar, dikenler, çiçekler birbirleriyle kaynaşmış. Hepsini bir arada kaynaştırarak, duygusal bir bağ kuruyorum. Keyif alarak çalışıyorum. Konstrüktüvist resme ve stile olan yakınlığı da mimarlığımdan geliyor olabilir.”
Uzun yıllar mimarlık yapan, konut, ofis projeleri çizen Filiz Ural erken emeklilik sonrası en büyük tutkusu olan resim yapmayı ikinci mesleği haline dönüştürdü. Önce ressam ve sanat tarihçisi Zuhal Köseler’in yorumcular atölyesine katılan Ural, sonra sırasıyla Gökhan Anlağan, Tanju Demirci ve Bahar Kocaman’ın atölyelerinde çalışmalarını sürdürdü ve bazı karma sergilerde yer aldı.
Ural’ın sergisi 30 Aralık’a kadar Ankara Doku Sanat Galerisi’ne konuk olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!