Gelincik Projesi’ne destek

Güncelleme Tarihi:

Gelincik Projesi’ne destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 00:00

Özel Gürçağ İlköğretim Okulu öğrencileri, Müdür Yardımcıları Merih Bedük ile birlikte Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu’nu ziyaret etti.

Feyzioğlu, görüşmede, öğrencilere, Ankara Barosu’nun şiddet mağduru kadın ve çocuklara yönelik başlattığı “Gelincik Projesi” hakkında bilgi verdi. Bedük, eğitim-öğretimin yanı sıra toplum içindeki sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Öğrenciler bilgi edindi

“Okul olarak bu konuda kadınlara nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle çalışmalara başladık. Öğrencilerimizin Ankara Barosu’ndaki görüşmeden edindikleri bilgiler gerçekten çok yararlıydı.

Örneğin; ziyarette öğrencilerimiz, şiddete maruz kalan kadınların 444 43 06 numaralı telefonu arayabileceğini, bu telefonda karşılarına bir avukat çıkacağını ve onları bilgilendireceğini, gerekirse bir polis eşliğinde bu avukatların şiddete maruz kalmış kadınların yanlarına gittiklerini öğrendi. Yine aynı şekilde bu merkezin kadınlara psikolojik destek verdiğini, boşanmak isteyenlere yardımcı olduğunu, bu süreç içerisinde kadını sürekli takip ettiklerini, bu zamana kadar pek çok kadına yardımcı olduklarını öğrencilerimiz öğrenmiş oldular.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!