Gelenksel Ramazanlar

Güncelleme Tarihi:

Gelenksel Ramazanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:20

Düzenledikleri etkinliklerle Başkent’te Ramazan ruhunu yaşatan ilçe belediyeleri, geleneksel eğlencelerden panayırlara, konserlerden sirk gösterilerine kadar onlarca farklı programa ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’nin Ümitköy Arcadium’un karşısında kurduğu panayır, lunapark alanı ve Ramazan Sokağı, unutulan Ramazan geleneklerini hatırlattı. Her yaşa hitap eden eğlencelerin yer aldığı sahnenin yanı sıra doğal ürünlerden el yapımı oyuncaklara, geleneksel yemeklerinden, eskinin şekerleme ve tatlılarına dek pek çok ürünün satıldığı stantlar da kuruldu. ‘Ramazan Sokağı’ olarak nostaljik bir tarzda dizayn edilen sokakta, Çayyolu çevresi muhtarları ve dernekleri de halka ulaşmak için çadır açtı.

BELEDİYE SANATÇILARI

Ümitköy’de kurulan Ramazan sahnesi, belediyenin sanatçı kadrosunu çevre sakinleriyle buluşturup renkli akşamlar yaşattı. Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu (ÇABED), Hacivat-Karagöz, ortaoyunu, Çankaya Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu (HOY-TUR), Çankaya Belediyesi Türk Halk Müziği sanatçıları, Bin Çocuk Korosu Eğitmenleri Orkestrası, Senem Diyici Ritim Atölyesi performanslarıyla göz doldururdu. Çayyolu TODAM Türk Sanat Müziği Korosu da seslendirdikleri şarkılarla Ramazan akşamına renk kattı.

Haberin Devamı

BİR AYDA 100 BİN KİŞİ

Etimesgut Belediyesi’nin Ramazan Akşamları programı kapsamında gösteri yapan Kazakistan Devlet Sirki ise, Başkentliler’den büyük ilgi görüyor. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda, her akşam iki seans halinde düzenlenen sirkin önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Bin 400 kişilik sirk çadırında ilk seans 21.30’da, ikinci seans ise 23.00’de başlıyor. Gösteriler yaklaşık 1 buçuk saat sürerken sirke girenler, önce palyaço ve jonglör gösterileriyle keyifli zaman geçirirken, akrobasi şovlarını da ilgiyle izliyor. Heyecanın doruğa ulaştığı final bölümünde ise, eğitimli ayılar takla atarak sahneye çıkıyor ve eğiticisinin emirlerini yerine getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!