Geçit altında ölüm koşusu

Güncelleme Tarihi:

Geçit altında ölüm koşusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 01:06

Ana arterlerde, karşıdan karşıya güvenli geçiş için yapılan üst geçitler yerine araçların hızla seyrettiği karayollarından koşarak geçmeyi tercih eden Başkentli yayalar, kendi can güvenlikleri ile birlikte trafik akışını da tehlikeye düşürüyor.

Haberin Devamı

Başkent’teki üst ve alt geçitlerde yaşanan sorunları defalarca gündeme getiren Ankara Hürriyet, bu kez yolun karşısına geçmek için üst geçit yerine trafiğinin hızla aktığı yolları tercih eden Başkentlileri fotoğrafladı. Araç geçişinin yoğun olduğu Ankara Bulvarı’nda bulunan Hipodrom Yaya Üst Geçidi’nin yayalar tarafından kullanılmaması dikkat çekiyor. Bölgede çok sayıda orta okul ve lise olması sebebiyle özellikle ders çıkış saaatlerinde geçidin bulunduğu noktada tehlikeli anlar yaşanıyor. Karşıya geçmek için üst geçidi kullanmayan öğrenciler, yolun kenarına sıralanarak arabaların yavaşlamasını bekliyor. 2-3 kişilik gruplar halinde yola atlayan öğrenciler, önce orta refüje, sonra da yolun diğer tarafına geçiyor. Karşıya geçmek için hem kendi canlarını hem de trafik güvenliğini tehlikeye attıklarının farkında olan bazı yayalar, yaptıklarının yanlış olduğunu kabul ederken; bazıları da üst geçitleri kullanmanın zaman kaybına sebep olduğunu savunuyor.

TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRÜYORLAR

Haberin Devamı

Ankara’nın ana arterlerinden Eskişehir Yolu’nda da manzara değişmiyor. Araç geçişinin günün her saatinde yoğun olduğu yolda, Söğütözü metro durağının bulunduğu noktadaki üst geçidi kullanmak istemeyen bazı yayalar, kendilerini hızla ilerleyen araçların önüne atıyor. Yayaların yaptığı kural ihlali nedeniyle trafikte zor anlar yaşadıklarını belirten sürücüler, “Kendilerini düşünmedikleri gibi başkalarının can güvenliğini de tehlikeye düşürüyorlar. 100 metre yürümemek için hayatlarından olacaklar. Beklemediğimiz bir anda önümüze atlıyorlar. Onlara çarpmamak için yaptığımız ani manevralar sırasında büyük kazalar yaşanabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!