Geceyarısı seri soygun korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Geceyarısı seri soygun korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Sıhhiye’de bir işhanına giren soyguncular bir gecede 17 işyerini soydu. Çoğunluğu avukatların bürolarının bulunduğu binada güvenlik kamerası ve güvenliğin bulunmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BAŞKENT’te film sahnelerini aratmayacak bir soygun olayı gerçekleşti. Henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler, binadaki 21 işyerinden 17’sine girmeyi başardı. Levye, kazma ve matkap gibi aletlerle çelik kapıların açıldığı gecede, 5 işyerinin dükkanında bulunan çelik kasalar kırılarak içindeki para ve ziynet eşyaları çalındı.

Olay, önceki gece Sıhiye Marmara Sokak Park Apartmanı’nda meydana geldi. Sıhıye Yenişehir pazarının hemen karşısında bulunan ve uzun yıllardır iş merkezi olarak kullanılan binadaki iş yerini açmak için dün sabahın erken saatlerinde binaya giren bir kişi, gördükleri karşısında şok oldu. 5 katlı binada bulunan toplam 21 iş yerinden 17’sinin kapısının açık olduğunu fark eden iş yeri sahibi, olay yerine emniyet yetkililerini çağırdı. Emniyet görevlilerini bile şaşkına çeviren hırsızlık olayının bir gece içinde gerçekleşmesi, Başkent’te bazı işyerlerinin güvenlik açığının olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Toplam 21 işyerinden 17’sinin soyulduğu binadaki iş yerlerinin büyük bir bölümünü avukatlık büroları oluşturuyor. Binada güvenlik görevlisi ve kameraların olmamasını fırsat bilerek geceyarısı “seri soygun” gerçekleştiren kişi veya kişilerin binayı tanıdığını belirten iş yeri sahibi Kahraman Kılıç, “Daha önce de bir iş yeri soyulmuştu. Olaydan sonra güvenlik kameraları ile binayı güven altına almak istedik. Ancak bir süre ertelemek durumunda kaldık. Bir gece içinde 21 iş yerinden 17’sine girmek ve 5 çelik kasayı kırmak için en az 5-6 kişinin bu soygunu gerçekleştirdiğini düşünüyoruz” dedi.

Levye, kazma kullanıldı

Binadaki işyerlerinin kapılarının çelik ve kilitli olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle devam etti: “Binadan en son bir arkadaşımız gece 23.30’da ayrılmış. Bu saatten sonra sabaha kadar 17 iş yerinin kapısının açılması gerçekten korkutucu. Kapılar levye ile zorlanarak açılmış, kilitleri kırılmış. İş yerlerinde yer alan çelik kazalar ise yine levye, kazma, matkap gibi aletlerle zorlanarak açılmış. Binamızda çok sayıda avukat bulunuyor. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Hırsızların en kısa sürede yakalanmasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Avukatın kasasından 6 bin TL

OLAYIN yaşandığı gecede çelik kapısı ve kasası zorlanarak açılan Avukat Yavuz Kaya’nın ise kasasında bulunan 6 bin TL tutarındaki parası çalındı. Kırılan diğer kasalarda da bir miktar para ve ziynet eşyasının olduğu öğrenildi. Soyguncular tarafından bir gecede mağdur edilen 17 iş yerinin sahibi, binalarının hemen karışısında bulunan Yenişehir pazarı nedeniyle çok sayıda tanımadıkları simanın iş yeri çevresinde dolaştığını dile getirerek pazar yerinin taşınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!