Gecelerde rap var

Güncelleme Tarihi:

Gecelerde rap var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2019 10:17

Ankara’da bu yaza Türkçe rap müzik damgasını vuruyor. DJ Gökhan Koşar, başkent gecelerinde en çok çalınan şarkıları ‘Top 10 Ankara’ listesinde sıraladı.

Haberin Devamı

Türkçe rap müziğin hızlı yükselişi, başkent Ankara’da da sürüyor. Bu yaz Ankara gece kulüplerinde en çok Türkçe rap şarkılar çalınırken, ünlü rapçilerin başkent konserleri de tıka basa doluyor. “Peki, Ankara gecelerinde en çok hangi şarkıcı ve şarkısı dinleniyor?” İşte bu soruyu, DJ Gökhan Koşar’a sorduk. Koşar da, Hürriyet Ankara okurları için ‘Top 10 Ankara’ listesi hazırladı.

Gecelerde rap var


ÇEŞMEYİ ÖRNEK ALIYORUZ

Bu yaz gecelerinin önceki yıllara göre daha hareketli geçtiğini belirten Koşar, başkent gece hayatının müzik ve işletme anlayışı olarak gözde tatil beldelerinden Çeşme’deki kulüpleri örnek aldığını söyledi. Daha çok ‘gece öncesi eğlence’ kültürünün revaçta olduğuna dikkat çeken Koşar, Türkçe rap müziğin de Türkçe popun önüne geçtiğini ifade etti.

ATMOSFER DEĞİŞİYOR

Koşar, şöyle devam etti: “Dünya müzik piyasasında bir rap akımı var. Türk rapçiler de bu akıma oldukça başarılı bir şekilde ayak uyduruyor. Mekânlarda Türkçe rap şarkılar çalınmaya başladığı anda atmosfer bir anda değişiyor. İnsanlar tabiri caizse kendilerinden geçerek dans ediyor.”

TOP 10 ANKARA

Haberin Devamı

1-Ezhel - Pavyon

Gecelerde rap var


2-Eno&Mero - Olabilir

Gecelerde rap var


3-Ben Fero - Biladerim için

Gecelerde rap var


4-Gülşen - Bir İhtimal Biliyorum

Gecelerde rap var


5-Ilkay Sencan feat. Burry Soprano, Mary Jane

Gecelerde rap var


6-Ceza - Suspus

Gecelerde rap var


7-Çağla - Saz mı Caz mı?

Gecelerde rap var


8-İrem Derici - Acemi Balık

Gecelerde rap var


9-Reynmen - Ela

Gecelerde rap var


10-Norm Ender - Mekânın Sahibi

Gecelerde rap var


ŞARKILARINDA DA ANKARA VAR

Haberin Devamı

Sahne adıyla Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen Ömer Sercan İpekcioğlu, Ankara doğumlu. Ankara’da doğup büyüdüğü ve uzun yıllar yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarına da yansıtan Ezhel, her konserinde Ankara’ya olan sevgisini dile getiriyor.

‘MEKÂNIN SAHİBİ’ YÜKSELİŞE GEÇTİ

İki yıl aradan sonra ‘Mekânın Sahibi’ parçasıyla büyük bir çıkış yakalayan Ender Eroğlu (Norm Ender), Türkçe rapin son günlerde en çok konuşulan ismi oldu. Ben Fero ve Ezhel’i hedef alan sözleriyle hem sevilen hem de eleştirilen Norm Ender, Türkçe rap müzik piyasasındaki yükselişini sürdürüyor.

RAPÇİLERİN ARASINDAKİ POPÇULAR

Ünlü şarkıcı Gülşen, ağırlığı rapçilerin oluşturduğu listede ‘Bir İhtimal Biliyorum’ adlı şarkısıyla pop müziğin temsilcisi olarak yer alıyor. Popçu İrem Derici de rap baskınlığındaki liste de ‘Acemi Balık’ şarkısıyla pop müziği temsil ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!