Gecekondular Başkent'e yakışmıyordu

Güncelleme Tarihi:

Gecekondular Başkente yakışmıyordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 00:00

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Gecekonduların arasında havaalanına gitmek, 70 milyonluk Türkiye’nin başkentine yakışmıyordu” dedi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun İller Bankası Konferans Salonu’nda düzenlediği, “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nde, marka şehirlerin önünü açan kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.
Zirvenin açılış bölümüne Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İller Bankası eski yönetim kurulu üyesi Ak Parti Gümüşhane milletvekili Feramuz Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bürokratlar ve çok sayıda müteahhit katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün ana ekseninde insanların hayat hakkı ve can güvenliğinin bulunduğu söyledi.
Son 10 yıl içinde belediyelerin kentsel dönüşüm anlamında önemli adımlar attığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

MARKA DEĞERİ ARTMALI

Haberin Devamı

“Ankara kent girişinde, protokol yolunda, çok sayıda çalışma yapıyoruz. Gecekonduların arasında havaalanına gitmek, gelişmekte olan 70 milyonluk, kalkınan Türkiye’nin başkentine yakışmıyordu. Şimdi viyadükler, köprüler, tüneller, yeşil alanlar bittiği zaman modern bir ülkenin başkentine yakışır bir giriş olacak. İnşallah bunu her tarafta yapmamız lazım. Şehirlerimizin fotoğrafını değiştirmemiz lazım, marka değerlerini artırmamız lazım. Bu kentsel dönüşümle olacak.”

KİRA YARDIMI 3 MİLYARA YAKLAŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, kentsel dönüşüm konusunda Ankara’nın Türkiye’deki diğer belediyelere öncülük yaptığını ifade etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşın gönlünün olmasına dikkat ettiklerini belirten Gökçek, 2005-2012 yılları arasında, sadece kira yardımı olarak 2 trilyon 749 milyar lira para ödediklerini bildirdi. İnşaatların kalitesi olmasını önemsediklerini dile getiren Gökçek, zamanında yetiştirmeye de gayret gösterdiklerini ifade etti.

MÜTEAHHİTLERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Konuşmasının sonunda Ankaralı müteahhitlere de çağrıda bulunan Gökçek, “Bizim kentsel dönüşümlerimizde mutlaka Ankaralı müteahhitler yer almalı. Özellikle sermaye işbirliği ve teknik işbirliği yapıp, ihalemize girmeleri lazım. Hiçbir zaman rekabet yapma niyetinde değiliz. Onlar da kazansın istiyoruz. Müteahhitler birliği bir araya gelip, kentsel dönüşümlerimizi daha da güzelleştirmemiz lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!