Gecekondudan hentbol kalesine

Güncelleme Tarihi:

Gecekondudan hentbol kalesine
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2011 00:00

Altındağ Belediyesi’nin gecekonduların bulunduğu Yıldıztepe Mahalle-si’nde açtığı lokale gelen kadınlar “hentbol kursuna” yoğun ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

ALTINDAĞ Belediyesi tarafından, daha çok gecekonduların bulunduğu  Yıldıztepe Mahallesi’nde açılan lokale gelen kadınlar için çeşitli kurslar  düzenleniyor.
Okuma-yazma, bilgisayar, İngilizce, anne ve çocuk eğitimi, cilt bakımı,  ebru, tezhip, takı tasarımı ve halk oyunları gibi 200’ü aşkın branşta verilen  kursların yanı sıra kadınlar, lokalde spor yapma imkanı da buluyorlar.
Lokalde, kadınların talebi üzerine “hentbol kursu” da düzenlendi. Kursa  yaşları 18 ile 60 arasında değişen çoğu ev kadını 20 kişi katıldı.
Hentbol kursuna katılan kadınlar, Altındağ Belediyesinin Yıldıztepe  Lokali’ne ait tesislerde çalışma yapıyorlar.
Halk Eğitim Merkezinde görevli 14 yıllık Beden Eğitimi öğretmeni Volkan  Güler’in çalıştırdığı kadınlar, top sürme, pas ve atış eğitimi alıyor.
İlgiden memnunuz       
Beden eğitimi öğretmeni Güler, kursa  Yıldıztepe Lokaline devam eden kadınların talebi üzerine başladıklarını söyledi. Güler, “Yıldıztepe Lokalinden bize hentbol kursu talebi geldi. Biz de  bunu değerlendirdik. İlgiden memnunuz, katılımcıların sayısı her geçen gün  artıyor” dedi.
Kursa katılan 53 yaşındaki 3 çocuk annesi Hatice Hamzaoğlu ise boş  zamanlarını değerlendirmek için belediyenin düzenlediği kurslara katıldığını  belirterek, “Daha önce hentbolla hiç ilgilenmemiştim. Kurs açılınca ilgimi  çekti. 15 gün önce bu kursa da katıldım. Hentbol yorucu ama çok eğlenceli bir  spor. Tavsiye edebilirim” diye konuştu.
Kursa katılanlardan biri de 60 yaşında 2 çocuk, 2 torun sahibi Sevim  Tuncel oldu. Çocukları vasıtasıyla bu sporla tanıştığını belirten Tuncel, “Daha  önce şartlar yüzünden sporla ilgilenemedim. Bu lokal açıldıktan sonra spora  başladım. Kurs başlayınca hentbolu merak ettim. Heveslenip kursa katıldım”  dedi. 

Haberin Devamı

Zor ama keyifli

 KURSA  katılanlardan Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Rüveyda  Kandemiroğlu da 2 senedir lokalin faaliyetlerinde yer aldığını, bu yıl da farklı  olarak hentbol kursu açılacağını duyduğunu ve kursa katıldığını söyledi. Hentbolun zor bir spor olduğunu söyleyen Kandemiroğlu, “Dışardan  bakıldığı gibi değil, zor bir spor ama keyifli. Denemek isteyenlere tavsiye  ederim” dedi.
       


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!