Gece ulaşımı devam etmeli

Güncelleme Tarihi:

Gece ulaşımı devam etmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 15:58

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetleri nedeniyle başlatılan gece ulaşımını Ankaralıların benimsediğini söyledi.

Haberin Devamı

Gece ulaşımını sağlayan toplu taşıma araçlarının doluluk oranının yüksek olduğunu kaydeden Akman şu açıklamada bulundu:

“İdareciler ve STK’lar bir yandan kent turizminin canlanması için mücadele ederken, diğer yandan turizmin gelişmesinde önemli rol oynayan gece ulaşımının yapılmaması büyük sıkıntı. Bugüne kadar gece ulaşımının, talep azlığından yapılmadığı ifade edilse de demokrasi nöbetlerinde talebin hayli fazla olduğunu hepimiz gördük. Ankaralılar gece ulaşımını çok sevdi ve özellikle yaz aylarında büyük ilgi gördüğü ortada.

GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERGESİ

Turizm temsilcileri olarak bizlerin ve halkımızın arzusu toplu taşıma araçlarının gece ulaşımı uygulamasına devam etmesidir. Dünyanın gelişmiş başkentlerinde, metropol şehirlerinde olduğu gibi Ankara’da da belediye otobüsleri, metrolar gece yarısından sonra da hizmet versin istiyoruz. Günün her saati ulaşım bir haktır, çağdaşlığın ve gelişmişliğin göstergesidir. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bu yöndeki beklentilere karşılık vereceğine inancımız tamdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!