Gaziler Çanakkale şehitlerini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Gaziler Çanakkale şehitlerini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 13:14

Gaziler Çanakkale şehitlerini ziyaret etti

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ETİMESGUT Belediyesi, Türkiye Gaziler Vakfı Etimesgut-Sincan Temsilciliği üyeleri için Çanakkale'ye gezi düzenledi, kahraman gazilerimizi şehitlerimizle buluşturdu.

Gazi ve ailelerinden oluşan 150 kişilik heyet, kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'yi görme fırsatı buldu. Vatan, bayrak uğruna yaralanan, uzuvlarını yitiren gaziler 1 asır önce yine aynı ülkü uğruna şehit olan atalarını dualarla yad ettiler. Geziye katılan gaziler, hüznü ve gururu bir arada yaşadılar. Gaziler, rehber eşliğinde savaşın yaşandığı cepheleri gezdiler, detaylı bilgi aldılar.
TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Gezinin ardından Türkiye Gaziler Vakfı Etimesgut-Sincan Temsilcisi Gazi Alparslan Hüyük
ve beraberindeki gaziler, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e teşekkür ziyaretinde bulundular. Demirel, herkesin Çanakkale'ye giderek o ruhu çok iyi algılaması gerektiğini belirterek, "Eğer Çanakkale ruhunu doğru anlasaydık, bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamazdık" dedi. Çanakkale'yi herkesin görmesi için geziler düzenlediklerini kaydeden Demirel, "7 yılda 70 bin hemşehrimizin Çanakkale'yi ziyaret etmesini sağladık. Gezilerimiz bu yıl da devam ediyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!