Gazi mobbing'e savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

Gazi mobbinge savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 16:24

Haberin Devamı

Selma KASAP - Meltem UZUN

GAZİ Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'in “Bir fikrim var” projesiyle, üniversitede evrensel düzeyde yenilikler getirecek fikirlerin uygulamaya geçirilmesi için kurul oluşturuldu.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyi ileri götürecek, evrensel standartlarda bir üniversite haline getirecek fikirlerin web sayfasından iletilebildiği bir yazılım geliştirilmekte olduğunu bildirdi.

"Fikir babası"na ödül verilecek

Bu fikirlerin, üyelerini rektör, rektör yardımcıları ve danışmanlardan oluşan bir kurul tarafından değerlendirmeye alındığını anlatan Büyükberber, platforma üniversite mensubu olan ya da olmayan herkesin görüş bildirebileceğini belirtti.
Büyükberber, fikirlerin sürekli değerlendirmeye alınacağını ve başarılı olan fikirlerin sahiplerini “fikir babası” adıyla maddi ve manevi ödüllendireceklerini söyledi.
Bir başka projelerinin de Gölbaşı'nda bulunan Gazi Üniversitesi'ne ait yerleşkede yaşlılara yönelik bakımevi kurmak olduğunu kaydeden Büyükberber, “Proje kapsamında bu bakımevinde Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri de staj yapma imkanı bulacak. Proje birkaç yıl içinde hayata geçirilecek” dedi.

Haberin Devamı

Mali kirliliğe karşı şeffaf üniversite
 
Prof. Dr. Büyükberber, mobbingin yasalarda ciddi bir suç olduğuna işaret ederek, göreve gelir gelmez üniversitede, hiçbir akademik, idari personele ve öğrenciye mobbing uygulanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
 Üniversitede mobbing ofisi kurduklarını ve bir rektör danışmanının bu ofiste görevlendirildiğini ifade eden Büyükberber, “Mobbinge maruz kaldığını iddia eden mensubumuz, bu ofisten destek alacak. Mobbing uygulaması yaptığı tespit edilen her yönetici veya yetkili hakkında sonuna kadar hukuki süreç işletilecek” dedi.
Üniversitede idari ve akademik personel için periyodik hizmet içi eğitim kursları da başlatacaklarını bildiren Büyükberber, “Amacımız tamamen şeffaf bir Gazi Üniversitesi. Ekonomik olarak da kendi kendine yetebilen bir üniversite istiyoruz. Mali kirlilik olmayacak bizim üniversitemizde” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!