Gayrimenkul grafiği yükselişte

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkul grafiği yükselişte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 17:35

Tüm Emlakçılar Federasyonu Başkanı Ali Taylan, Ankara’da gayrimenkul sektörünün son 10 yılda canlılık içerisinde olduğunu vurguladı. Taylan, yükselen satış grafiğini Ankara Hürriyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Tüm Emlakçılar Federasyonu Başkanı (TEMFED) Ali Taylan, Başkent’te gayrimenkule olan talep grafiğinin yükseliş gösterdiğini belirtti. Sektörün son 10 yıl içerisinde canlılık içerisinde olduğunu vurgulayan Taylan, bu durumun önümüzdeki 10 yıl içerisinde de süreceğini aktardı. Taylan, Ankara ekonomisinin hızla gelişmesiyle birlikte diğer illerdeki vatandaşların “Ankara’da da bir evimiz olsun” düşüncesinde olduğunu ve Başkent’ten ev aldığını söyledi. Ankara gayrimenkul piyasasının nabzını Ankara Hürriyet için tutan Taylan, şöyle konuştu:

Sektör yükselişte

“Gayrimenkul sektörü son on yıllık süreçte sürekli bir yükseliş içerisinde. Ciddi bir talep var, ülkemizin yüzde 33 seviyesinde konut sıkıntısı vardı. Türkiye nitelikli konut konusunda da sıkıntı içerisindeydi. Son 10 yıldır ciddi bir arz oluştu. Arzın karşılığında da insanlar daha nitelikli, rahat ve depreme dayanıklı konut ediniyor.
Öğrenciye ev satın alınıyor

Haberin Devamı

Ankara gayrimenkul anlamında büyük aşama kaydetti. Havaalanının hareketliliği, Konya ve Eskişehir Yüksek Hızlı trenleri Ankara’nın ticari hayatının canlanması açısından ciddi katkılarda bulundu. Ankara büyük bir üniversite şehri ve yoğun öğrenci trafiği var. Eskiden öğrencilerin aileleri kiralık ev tutarken şimdi ev satın alıyor. Çünkü insanlarda Ankara’da da bir evimiz olsun mantığı oluşmaya başladı.

Uzun vadeli yatırım arsaya

En karlı yatırım gayrimenkuldür. Yatırımcılar kısa vadeli yatırım düşünüyorlarsa konut ve imarı olan arsalar alabilir. Uzun vadeli yatırımlar düşünüyorlarsa, Ankara’nın çevresinden araziler öneriyoruz. Şehrin gelişim aksında olan, imarsız arazileri yatırım için tercih edebilirler. Bu tarz yatırımlar uzun vadeli olur fakat çok daha fazla kazanç getirir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!