Gar katliamı davası Temmuz ayına ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Gar katliamı davası Temmuz ayına ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 21:51

Gar katliamı davası Temmuz ayına ertelendi

Haberin Devamı

Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA) - ANKARA Garı'nda 10 Ekim 2015'de DEAŞ saldırısı sonucu 101 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin 36 sanığın yargılandığı dava Temmuz ayına ertelendi. Ara kararını veren mahkeme tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. 
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın bugünkü celsesinde mahkemeye gelen evraklar okundu. Ardından sanık ve müşteki avukatları ile sanıklar gelen evraklar yönünde savunma yaparak taleplerini sundu. Savunmaların ardından cumhuriyet savcısı tüm sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi. Savcı müşteki avukatlarının bir kısım kamu görevlisinin tanık olarak dinlenmesi talebinin yargılamaya etkisi olmayacağı nedeniyle reddedilmesini istedi. 
MAHKEME OTOPSİ RAPORLARININ TEKRAR İSTENMESİNE KARAR VERDİ
Savcının mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, oy birliğiyle tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, katılma taleplerinin kabulüne, yakalaması olan sanıkların infazının beklenmesine, ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki soruşturmanın akıbeti konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi. Mahkeme, daha önce istenmesine rağmen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından kendilerinde mevcut bulunmadığı yönünde cevap gelen canlı bombalar Halil İbrahim Durgun, Yunus Durmaz ve Mehmet Kadir Cabael'in ölümlerine ilişkin otopsi raporlarının, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana ve Gaziantep Adli Tıp kurumlarına müzekkere yazılarak istenmesine karar verdi. 
Duruşma 10 Temmuz 2017'ye ertelendi. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!