Galericilerin kimi umutlu kimi mutsuz

Güncelleme Tarihi:

Galericilerin kimi umutlu kimi mutsuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2010 00:00

Oto galerilerinin bir çatı altında toplanması amacıyla Gölbaşı’na yapılacak tesise oto galericilerinin bazıları tepki gösterirken, bazıları ise projeyi onayladıklarını dile getirdi.

2.5 milyon metrekare alanda yapımı devam eden tesisin çok uzak olduğunu belirten galericiler, ikinci el satışların da durdurulmasını istedi.

Merkeze uzak

20 yıldır galericilik yaptığını belirten 50 yaşındaki Çetin Çal, “Gölbaşı’na yapılacak olan tesis şehir merkezine çok uzak. Otomobil almak isteyen bir kişi ailesi ile birlikte özellikle şehir dışından geliyorsa oraya nasıl ulaşacak? Ayrıca her gün 50 kilometreye yakın bir yol katedecek olan esnaf yakıtı nasıl karşılayacak? İkinci el araba satışları bize büyük zarar veriyor. Emekli, emlakçı, bakkal yani herkes ikinci el araç satışı yapıyor. Durdurulursa bu tesis amacına ulaşır” dedi.
53 yaşındaki oto galericisi Doğan Ata ise, en çok şikayet ettikleri konunun bir dernekleri bulunmaması olduğunu kaydetti. İkinci el satışlarının durdurulmasını isteyen Ata, “Ben 15 yıldır bu mesleği yapıyorum. En çok üzüldüğüm nokta bir dernek olarak biraraya gelemememiz. Bizim içimizde de bir masa, bir sandalye ile küçücük bir dükkan açan kötü niyetli kişiler var. Onları şikayet edecek bir derneğimiz yok.

Daha önceleri kurulan dernekte de kötü niyetli kişiler vardı, görevlerini suiistimal ettiler. O yüzden güvenmiyorum. Ancak bu büyük tesiste ikinci el satışlar durdurulursa o zaman bizim de satışlarımız düzelir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!