Galericiler de taşınmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Galericiler de taşınmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2011 00:00

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in belediyeleri uyarmasıyla yeniden gündeme gelen ikinci el oto galericileri, şehir dışına taşınmak istediklerini belirtiyor, ancak aynı şartların bayi ve plazalara da uygulanmasını istiyor.

Haberin Devamı

UZUN süredir şehir içinden taşınması gündemde olan oto galericileri, gerekli şartların oluşması halinde şehir dışına taşınmak istiyor.
Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç konuya uzlaşmacı olarak yaklaştıklarını ancak hiçbir netice alamadıklarını söyledi. Erkoç ikinci el oto satıcılarının şehir dışında bayi ve plazaların şehrin içinde kalacak olmasının haksız rekabete yol açacağını belirtti.  Valiliğin kendilerine gönderdiği yazıda galerilerin Aralık ayına kadar boşaltılarak belediyenin gösterdiği yerlere gönderileceklerini hatırlatan Erkoç şöyle konuştu:
“İkinci el oto galerileriyle ilgili geçmişte o dönem İçişleri Bakanı olan Beşir Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar’la toplantılar, görüşmeler yaptık. Galerilerin şehir dışına çıkartılması buna mukabil bayilerin ve plazaların şehir içinde kalmasının adil bir uygulama olmayacağını bu uygulamayla galerici olan küçük esnaflarımızın zorda kalacağını söyledik.
Netice alamadık
Şehir merkezine yakın yerlerde tesis edilecek oto satış sitelerinde uygun ödeme koşullarının sağlanması halinde işyeri sahipleri olarak faaliyetlere devam etmek istediğimizi söyledik.  Ancak görüştüğümüz tüm yetkililere durumumuzu bildirdiğimiz halde hiçbir somut netice alamadık.” Dernek ikinci Başkanı İlkay Kalkan ise Esenboğa yolundaki TOKİ arazisi için proje çizdiklerini buranın kendilerine uygun ödeme koşullarıyla verilmesinin kendileri açısından olumlu olacağını söyledi. “Biz kimseyi karşımıza almak istemiyoruz” diyen Kalkan şöyle konuştu:
Mağdur oluruz
“Federasyon ve dernek olarak ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz.  Şimdi deniliyor ki galeriler içerisinde LPG’li araçlar var tehlike yaratıyor. Biz hiçbir zaman bu araçları dükkan içerisine koymuyoruz, böyle yapsak kendi malımızı tehlikeye atmış oluruz. Gölbaşı konusunda bugün kendinizi bir müşteri yerine koyun buraya Konya yolundan gittiğinizde yolda onlarca plaza var siz Gölbaşı’na gelmek yerine artık ikinci el satış da yapılan buraları tercih edersiniz. Bu açıdan haksız rekabet oluşuyor.  Biz sadece buranın değil diğer belirttiğimiz yerlerinde yapılmasıyla kolaylık sağlanmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!