Futbolda kayıp yok

Güncelleme Tarihi:

Futbolda kayıp yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 01:29

Basketbol, voleybol ve hentboldaki hayal kırıklığı yeşil sahada yaşanmadı.

Haberin Devamı

Başkent, futbol sezonunda bir şampiyon çıkarırken, 4 takımı da play-off gruplarına yolladı. İkinci ve Üçüncü Ligde son ana kadar kümede kalma savaşı veren ekipler, canını kurtarmayı başardı. Bölgesel ligden de bir takımın üçüncü lig vizesi kesin.

Tüm branşlarda yavaş yavaş sezon sonuna gelinirken, Başkent futbolda geçen yılların aksine kayıp yaşamadı. Özellikle; basketbol, hentbol ve voleybolda bazı kulüplerin bir alt lige inmesinin moral bozukluğu yaşanırken, futbol verimli bir sezon geçirdi.
Basketbolda, TED Ankara Kolejliler bayan takımı ikinci lige, Maliye Milli Piyango ve Hacettepe Üniversitesi erkek takımları ise üçüncü lige düştü.
Voleybolda erkeklerde Çankaya Belediyesi ANKA, bayanlarda ise Halkbank ikinci ligin yolunu tuttu.
Hentbolda ise bayanlarda Çankaya Belediyesi ANKA ile Gazete Yenimahalle Spor Kulübü, ikinci lige inen takımlar oldu.

Haberin Devamı

KEÇİÖRENGÜCÜ ZİRVEYE ÇIKTI

Futbolda şu ana kadar ki en çarpıcı sonucu Keçiörengücü elde etti. Üçüncü Ligde mücadele eden mor-beyazlılar, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edip, Başkent’i gururlandırdı.
Süper Ligde mücadele eden Gençlerbirliği, Avrupa mücadelesi şansını 3-2 yitirdiği Galatasaray maçında tüketirken, ligin başındaki kötü performansın izlerini sildi. Başkent güzünü şimdi play-off’larda mücadele edecek takımlara çevirdi.
PTT 1. Lige iyi başlayan ve ikinci yarının ortasına kadar liderliği koruyan Ankaraspor, ilerleyen haftalarda bu temposunu koruşyamadı ve puan kayıpları yaşadı. 35. haftada direk olarak Süper Lig’e çıkma umutlarını kaybeden Ankaraspor, umudunu play-off’lara taşıdı. Mavi-beyazlılar, play-off yarı finalinde Samsunspor ile karşılaşacak.
İkinci Lig Kırmızı Gruptaki mücadelesine ‘Diriliş’ sloganı ve şampiyonluk hedefi ile başlayan Ankaragücü özellikle iç sahada yaşadığı puan kayıplarını, son bölümde çok aradı. Bitime bir hafta kala ikincilikteki yerini koruyan sarı-lacivertliler, grup içi eşleşmedeki rakibini bekliyor.
2. Lig Kırmızı Grupta yer alan Kızılcahamamspor, bu sene geçen sezonlardaki performansından oldukça uzaktı. Küme düşmeme mücadelesi veren Kızılcahamamspor, Bandırmaspor ile evinde berabere kalarak, lige tutundu. Yeşil-beyazlılar, son maçta kaybetse bile sıralamada puan olarak gerisinde duran Eyüpspor ile İskenderun D.Ç son maçta karşı karşıya geleceği için sonuç ne olursa olsun kendisine yarayacak. Bu gruptaki Bugsaş ise orta sıralarda kendine yer bulmayı başardı.

Haberin Devamı

2.LİGE İKİ BİLET GELEBİLİR

3. Ligte mücadele sona ererken, iki Ankara takımı play-off’a kaldı. Birinci Grupta bulunan Ankara Demirspor, son hafta maçında ligden çekilen Bingöl Belediyespor’dan hükmen 3 puan aldı ve adını play-off’a yazdırdı.
Geçen hafta play-off şansını garantileyen Hacettepe, Ankara Demirspor ile birlikte gelecek sezon Ankara’yı ikinci ligde temsil edebilmek için, 12 takımın vereceği mücadelenin içinde olacak.
Geçen sezon 3. Lige merhaba diyen Ankara Adliye, korku dolu bir süreç geçirmesine rağmen ligde kaldı. Son maçında Derince Belediyespor’u 1-0 yenerek lige tutunan Adliye, gelecek sezon da Ankara’yı 3. Ligde temsil etmeyi 2’li averaj ile sağladı.
Bu sezon aradığı sponsoru bulamadığı gibi Şeker Fabrikalarındaki tesislerinden de uzaklaştırılan Şekerspor, küme düşmeyi garantileyen Kocaelispor ile Polatlı’da oynadığı mücadeleyi 2-1 kazanarak ligde kaldı ve Amatör kümeye Yimpaş Yozgatspor’u yolladı.
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Etimesgut Belediyespor ile Sincan Belediyespor, final grubuna kaldı ve bu iki takımdan biri gelecek sene 3. Ligde Ankara’yı temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!