Forma sırası bana da gelecek

Güncelleme Tarihi:

Forma sırası bana da gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2022 14:22

Polatlı amatör küme 11 yaş küçükler kategorisinde oynarken kırmızı-siyahlı ekibin altyapı antrenörleri tarafından fark edildiğini belirten Kabasakal, “2-3 sene Polatlı’den gelerek antrenmanlara çıktım. Tüm yaş gruplarında oynayıp, kaptanlık yaptım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin gelecek vaat eden isimlerinden Ulusoy Mert Kabasakal, öncelikli hedefinin A takım kadrosunda sürekli yer bulmayı ardından da her oyuncu gibi Avrupa hayalini gerçekleştirmeyi hedeflediğini söyledi.
U-18 Milli Takımı’nda da görev alan genç oyuncu, Polatlı’da bir amatör kulüpte oynarken, Gençlerbirliği altyapı antrenörleri tarafından fark edildiğini belirtip, “11 yaşında Gençlerbirliği altyapısına seçildim. 13-14 yaşına kadar da hep Polatlı’ya gidip geldim. Daha sonra Beştepe’de tesislerde kalmaya başladım. En alt yaş gruplarından başlamak üzere tüm yaş kategorilerinde forma giydim ve kaptanlık yaptım” diye konuştu.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇINA ÇAĞRILDIK

A takıma ilk çıktığı dönem çok heyecanlı olduğunu aktaran genç oyuncu şunları şöyledi:
“Sürekli televizyonda izlediğim ya da tel örgülerin arkasından antrenmanlarını takip hayran olduğum isimlerle aynı sahada olmak çok farklı bir duyguydu. Bizi bir Ziraat Türkiye Kupası maçı için davet etmişlerdi. Heyecanlıydım. O günleri unutabileceğimi sanmıyorum. Bu sezon Gençlerbirliği ile sözleşmemi yeniledim. Kulübümü çok seviyorum. En alt yaş grubundan başlayıp bugüne kadar geldiğim takımla sözleşme yenilediğim için çok mutluyum. Kariyerimin yuvamda devam etmesini çok istiyorum.”

SIKINTILI BİR SAKATLIK SÜRECİ YAŞADIM

“Devre arasındaki Belek Kampı’nda talihsiz bir sakatlık geçirdim. Yakın zamanda takımla çalışmalara başlayacağım. Şu anda kulüp fizyoterapistlerimizden Seyit Ahmet Karadağ eşliğinde sahada çalışmalara devam ediyorum. Yaklaşık iki haftadır sahadayım, onun öncesinde salonda çalışmıştım. İnşallah kısa süre içinde de takımla birlikte çalışmalara katılacağım. Takım içinde çok olumlu bir hava var. Bizden daha tecrübeli isimlerin bize katkıları çok fazla. Biz onlardan gelen uyarıları dinleyerek kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Genç oyuncular için kulübümüz zaten büyük bir şans. Bu ortamda takım olarak istediğimiz sonuçları alıp puan durumunda da daha iyi bir noktaya geleceğiz diye düşünüyorum.”

AVRUPA’DA HAYALİM LİVERPOOL’DA OYNAMAK

“Milli takımda da düzenli olarak görev alıyorum. Öncelikli hedefim, Gençlerbirliği A Takımı’nın düzenli bir oyuncusu olmak ve kaptanlık bandını takmak. Her oyuncu gibi benim de Avrupa’da oynama hayalim var ancak benim her zaman önceliğim Gençlerbirliği. Burada düzenli olarak oynamak, formamızı giymek istiyorum. Altyapı takımlarında gururla taşıdığım kaptanlığı bir gün A takım seviyesinde de yapmak en büyük hayalim. Avrupa’ya gidersem İngiliz devi Liverpool’da oynamayı çok isterim. İdol olarak gördüğüm isimler var. Bunlardan biri kulübümüzde yetişen, hem karakteriyle hem oyunculuğuyla takımımızda iz bırakmış Berat Ayberk Özdemir. Yurt dışından da PSG’de forma giyen İtalyan oyuncu Marco Verratti gerçekten benim pozisyonumda çok beğendiğim bir oyuncu.”

Haberin Devamı

MART AYINDA MESAİ KISALDI

Haberin Devamı

Balıkesirspor’u 2-0 yenerek BAY haftasına moralli giren Gençlerbirliği, ligde 8 maç sonra kalesini gole kapatmayı başardı.
Ligin dibine demir atan Balıkesirspor karşısında sahadan gol yemeden ayrılan Başkent ekibi, son olarak 5-0 kazandığı Menemenspor maçında gol yememişti. Menemenspor müsabakasından sonra oynadığı 8 maçta, 4 puan toplayabilen kırmızı-siyahlılar, kalesinde 19 gol görmüştü.
Gençlerbirliği, bu sezon oynadığı 26 maçın 7’sinde kalesini gole kapattı. Şimşekler; Balıkesirspor’a karşı 2 kez olmak üzere Adanaspor, Boluspor, Bursaspor, Denizlispor ve Menemenspor maçlarında gol yemedi.
Başkent ekibi, Mart ayında sadece 2 maça çıkacak. BAY haftası ve milli maç arası nedeniyle kırmızı-siyahlılar bu süreçte sadece 2 maç oynayacak. Gençlerbirliği, 13 Mart Pazar günü Kocaelispor’u ağırladıktan sonra, 19 Mart Cumartesi günü İstanbulspor’a konuk olacak. Mart ayının son haftasında ise liglere milli maç arası verilecek.

 

Haberin Devamı

TARAFTAR ARTTIRMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Taraftar sayısını artırmak için büyük çaba harcayan Gençlerbirliği’nde okul temsilciliği sistemine geçildi.
Kırmızı-siyahlı ekibin stattan sorumlu yöneticisi İsmet Beltan’ın yaptığı organizasyonda, okullardaki temsilciler vasıtası ile öğrencilere Gençlerbirliği sevgisi aşılanmaya çalışılacak.
Gençlerbirliği’nin kurulduğu Atatürk Lisesi’nde başlayan uygulama büyük hızla yayılırken öğrencilere Başkan Niyazi Akdaş’ın da katkıları ile PassoLig kartı desteği de veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!