Flamenko ile Katalan rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

Flamenko ile Katalan rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 16:39

İspanya’nın önemli Flamenko topluluklarından Barselona Flamenko Balesi, 37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında sahne aldı. Topluluğun kurucusu David Gutierrez ve ekibi, izleyenlere görsel şölen yaşattı.

Haberin Devamı

Barselona Flamenko Balesi, 37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında MEB Şura Salonu’nda Ankaralıların karşısına çıktı. Grubu izlemek isteyen başkentliler, salonu tamamen doldurdu. İspanya’nın en önemli dansçılarından David Gutierrez tarafından kurulan grup, Flamenko müziği ve danslarıyla görsel bir şölen yaşattı. Baş dansçılar David Gutierrez ve Paula Reyes’in yanı sıra Esmeralda Martin, Monsterat Maria Martinez, Judith Martin, Neus Gonzales’ten oluşan dans ekibi, modern bir yorumla sundukları Flamenko performansları ile büyük beğeni kazandı. Grup, performans sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Flamenko ile Katalan rüzgârı

Haberin Devamı

KATALAN KÜLTÜRÜNÜ TANITMAYI AMAÇLIYOR

Gitarda Jordi Centeno, vokalde Joel de Pepa ve Rafael Bueno, perküsyonda Antonio Villaverde, saksafon-flütte Rafa Palomares’in eşlik ettiği Barselona Flamenko Balesi, Barselona’nın sanatını tüm dünyada tanıtmak, Katalan kültürünü geliştirmek ve genç yeteneklere Katalan Flamenko sahnesinde bir fırsat sağlamak amacı taşıyor.

Flamenko ile Katalan rüzgârı

 

BAKMADAN GEÇME!