Fizyoterapi Yüksekokulu 50’nci yılını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Fizyoterapi Yüksekokulu 50’nci yılını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2011 00:00

HACETTEPE Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, 50’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında, geniş katılımlı bir kongre düzenledi.

Haberin Devamı

Kongrenin açılışında konuşan bölüm başkanı Prof. Dr. Gül Şener, bölümün kuruluşundan itibaren en önemli misyonunun fonksiyonel yetersizliği bulunan kişilerin yaşam kalitesini artıracak yetkin fizyoterapistler yetiştirmek olduğunu kaydeden Şener, şunları söyledi:

“Hocalarımızın başlattığı yolda ilerlerken, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı altında yapılandırılan eğitim-araştırma ve uygulama üniteleri lisans öğrencilerinin klinik eğitim aldığı; lisansüstü öğrencilerin tez çalışmalarını yaptığı, öğretim elemanlarının projelerini gerçekleştirerek kanıta dayalı eğitim verdikleri; özürlülerin ve ailelerinin bilgilendirildiği birimler olarak şekillendirilmiştir.

Vücut farkındalığı

Toplum sağlığının iyileştirilmesi amacıyla; yoga, vücut farkındalığı, fiziksel uygunluk, pilates ve bel/boyun sağlığı gibi programların da sürdürüldüğü bu yapılanmada nörolojik, ortopedik, pediatrik, kardiyopulmoner, romatolojik, geriatrik ve mesleki rehabilitasyon, protez-ortez-biyomekanik, sporcu sağlığı ve fizyoterapisi, el cerrahisinde rehabilitasyon, kadın sağlığı, iş-uğraşı tedavisi, ve oro-motor fonksiyon bozuklukları ve rehabilitasyonu üniteleri yer almaktadır. Kuruluşumuzun 50’nci yılında, lisans programımızdan mezun olan 2 bin 557 fizyoterapist ve 205’i Yüksek lisans, 103’ü Bilim Doktoru ünvanını alan 308 lisansüstü mezunumuz ile diğer üniversitelere fizyoterapist öğretim üyesi yetiştirme misyonumuzun da devam etmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!