Fiyat artışları yetersizlikten kaynaklanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Fiyat artışları yetersizlikten kaynaklanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 00:00

Yaş Meyve ve Sebze Üreticileri Birlik Başkanı Erol Karapınar, bazı ürün fiyatlarındaki artışların üretim yetersizliğinden kaynaklanmadığını ve Türkiye’nin yaş meyve ve sebze üretimiyle ilgili herhangi bir sorununun bulunmadığını bildirdi.

Karapınar, yaptığı yazılı açıklamada, tarım sektörüne objektif olarak bakıldığında, tarımın azımsanmayacak ölçülerde ülke ekonomisinde yerini aldığını belirterek, gelişmiş tarım ülkelerinde kullanılan bilgi ve teknolojilerin kullanıldığını ve üreticilerin bilgi birikiminin arttığını ifade etti.

Sertifikalı fide, fidan, mazot gübre destekleri, tohumculuktaki gelişmeler, ürün işleme, paketleme ve depolama yatırımlarına sağlanan teşvikler ve faiz indirimli kredi uygulamalarının üyeler tarafından da memnuniyetle karşılandığına dikkat çeken Karapınar, şunları kaydetti:

“Meyve sebze üretimimiz son yıllarda önemli artış gösterdi. İç tüketimimiz fazlasıyla karşılanıyor ve hatta buna ilave olarak yılda ortalama 2-2,5 milyar dolarlık ihracat yapılarak önemli döviz girdisi sağlanıyor. İddia edildiği gibi bazı ürün fiyatlarındaki artışlar üretim yetersizliğinden kaynaklanmadığı gibi, Türkiye’nin yaş meyve ve sebze üretimiyle ilgili de herhangi bir sorunu yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!