Fitness sektörü haksız rekabete inat gelişti

Güncelleme Tarihi:

Fitness sektörü haksız rekabete inat gelişti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 00:00

Ankara’da fitness sektörünün geliştiğini belirten Joya Health & Life Club Genel Müdürü Evren Peksak, “Kurumsal şirketler dışındaki bazı yerlerde haksız rekabet yaşanabiliyor. Bir spor merkezinin başarısı, yenilenen üyeliklerle anlaşılabilir” dedi.

SPOR merkezlerinin başarısının, ikinci sene yenilenen üyeliklerle anlaşılabileceğinin altını çizen Joya Health & Life Club Genel Müdürü Evren Peksak, “Üyelerin yüzde 60’ı üyelik yenilettiği an, spor merkezi bu işi düzgün yapıyor demektir” diye konuştu.

Kurumsal şirketler dışındaki bazı yerlerde haksız rekabet yaşanabildiğini belirten Peksak, “Bir ürünün bir bedeli vardır. Bu bedelin çok altına inilmemesi gerekiyor. Geri dönüşü böylesine önemli olan spora harcanacak paranın, aylık maliyet anlamında çok olmadığını düşünüyorum” dedi.

Ankara’da fitness sektörünün geliştiğini belirten Peksak, şunları söyledi:

“Önemli olan, her sektörde olduğu gibi fitness sektöründe de kurumsal yerlerin tercih edilmesi. Spor merkezlerinde hijyenle alakalı sorunlar yaşanabiliyor. Ya da yürüyüş bandından inen insanlar, bisiklette sıra bekleyebiliyor. Genelde fitness merkezlerinde yaşanan en büyük sıkıntı, aletlerde sıra beklemek zorunda kalmak.
Herkes yoğun çalışıyor. İnsanları stres atmaya geldikleri bir yerde strese sokmamızın bir anlamı yok. Sağlık amacıyla gelinen bir yerde, bilinçsiz eğitmenlerle çalışıp insanları sağlığından edemezsiniz.

Sıra beklemek yok

Tesisimiz 7 bin metrekare alana kuruldu. Eğitmen kadromuzla hazırlamış olduğumuz fizibilite raporlarımızda da dikkat ettiğimiz en önemli konu, merkezimizde aletlerde sıra beklenmemesini sağlamak. Misafirlerimizin yanında sürekli bir eğitmen olmasını sağlayarak, sakatlanma riskini de azaltacağız. Yapacağımız sıkılaştırma programlarını haftada 40 saate yakın olan stüdyo aktiviteleriyle destekleyeceğiz.

Çocuk bakım ünitesi

Tesisimizde yarı açılabilir özellikte, klorlama sisteminden 3 bin kat daha hijjenik olan ozonlama sistemiyle temizliği sağlanan iki havuzumuzun yanı sıra, ailelerin spor yaparken çocuklarını güvenle bırakabilecekleri 0-13 yaş arasına hitap eden çocuk bakım ünitemiz de bulunuyor.
Tesisimiz hafta içi 07:00-23:00, hafta sonu ise 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet sunuyor. Herkesin sağlıklı bir yaşam için haftada 2-3 gün bir saatini spora ayrımasını istiyoruz. İnsanların spor alışkanlığını geliştirmesi anlamında geçen seneye göre çok iyi noktadayız. Gelecek sene de bu seneye göre daha iyi bir noktada olacağız. İnsanlarımız artık bilinçleniyor.”

İnsanlar gerekli bilinci kazandı

UZMAN terapistlerin, Avrupa ve Uzak doğu masajlarından SPA ritüellerine, Türk hamamından güzellik uygulamalarına kadar uzanan hizmetler sunduğunu belirten Helvacıoğlu şunları söyledi:
“Ankara’da insanlar kendilerine özen göstermeleri gerektiğinin bilincinde. SPA’nın rahatlatıcı etkisiyle iş dünyasının stresinden uzaklaşmak isteyen misafirlerimiz, Joya Spa içerisinde bulunan, 6 lüks oda, 2 Spa Suit, kadın ve erkeklere özel hazırlanmış hamam, sauna ve buhar odasından oluşan bu büyüleyici atmosfer içerisinde kendilerini şımartabiliyor.
Joya Spa içerisinde, anti-aging uygulamaları, inceltici ve zayıflatıcı kürlerin yanı sıra, İsviçre’den Joya Spa’ya özel getirtilen yüzde 100 organik “After the Rain” cilt ve vücut bakımları bu büyülü konseptin içerisinde yerini almış durumda.”

Hizmetle ilgili sıkıntılar var

ANKARA’nın sağlıklı yaşam anlamında belli bir kaliteyi yakalamış ender şehirlerden bir tanesi olduğunu belirten Park Vadi Joya Club icerisindeki Joya Spa’nın tüm kurulum ve sonrasındaki yönetim süreciyle ilgilenen Spa Soul’un yetkilisi Asuman Helvacıoğlu, “Mekanları çok şık şekilde tasarlayabilirsiniz. Çok büyük yatırımlar yapabilirsiniz ama ana konu, güzel bir hizmetin sunulabilmesi. Hizmetle alakalı sıkıntılar var” dedi. Bölge halkının nasıl bir hizmet istediğinin çok önemli olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, “Ankara’da Ankaralıların almak istediği ürünleri, almak istedikleri şekilde sunmak gerekiyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!