Final gibi maç

Güncelleme Tarihi:

Final gibi maç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 09:57

Son 3 haftaya 4 puan farkla zirvede giren sarı-lacivertliler, deplasmanda Kastamonu 1966’yı yener, takipçisi Gümüşhanespor da deplasmanda Sarıyer’e yenilirse, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Ankaragücü’nün puan kaybı, Gümüşhanespor’un kazanması durumunda ise düğümün çözümü için kalan maçlar beklenecek. Hem Ankaragücü hem de Gümüşhanespor’un rakipleri de bugünkü maçlar öncesinde play-off’a kalma mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta, haftalardır süren şampiyonluk yarışında en kritik 90 dakikalar bugün oynanacak. Son 3 haftaya 66 puanla lider giren Ankaragücü, deplasmanda Kastamonuspor 1966 ile, 4 puan gerisindeki takipçisi Gümüşhanespor ise yine deplasmanda Sarıyer ile karşılaşacak. Sezon başından bu yana büyük bir rekabet içinde olan iki takımdan Ankaragücü, son düzlükte büyük bir avantaj elde etmiş durumda. Sarı-lacivertliler, bugünkü maçtan galip ayrılır, takipçisi Gümüşhanespor da Sarıyer’e yenilirse, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Ankaragücü’nün berabere kalması ya da yenilmesi, Gümüşhanespor’un da kazanması durumunda ise düğümün çözümü için kalan 2 maçın sonucu beklenecek.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORUZ

Ankaragücü sezonun ilk yarısında Başkent’te oynanan müsabakada rakibine 3-1 yenilmişti.
Bugünkü müsabakalar, Ankaragücü ve Gümüşhanespor kadar, rakipleri Kastamonu 1966 ve Sarıyer’i de play-off’a kalma yolunda yakından ilgilendiriyor. 31 hafta sonunda 51 puan toplayan Kastamonuspor 1966, beinci ve play-off’a yükselecek son takım konumunda. Hemen ardından, 50 puana sahip Karşıyaka geliyor. 8. basamakta duran Sarıyer ise 45 puanda ve bir anlamda Gümüşhanespor maçı, play-off iddiasını sürdürme adına son şansı gibi duruyor.
İki kritik müsabaka da saat 15.00’de başlayacak.
Kastamonu Gazi Stadı’nda oynanacak Kastamonuspor 1966-Ankaragücü maçını, Süper Ligin deneyimli hakemlerinden Tolga Özkalfa yönetecek.
Kastamonu 1966 yönetiminin aldığı karar gereği, bu kritik mücadeleyi 222 Ankaragücü taraftarı tribünden takip edebilecek.
Başkent ekibinde, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Teknik Direktör İsmet Taşdemir, gerçek bir final oynayacaklarını belirtip, “Sezon başından bu yana çok çalıştık, çok emek verdik. Bu emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Elimizde bir avantajımız var. Bunu iyi değerlendirip, sahadan istediğimiz sonuçla ayrılmak için 90 dakika boyunca mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!