Film On The Stage yoğun ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Film On The Stage yoğun ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 14:05

Efsaneleşen film müziklerinin özgün modern dans koreografisi ile birlikte senfonik orkestra eşliğinde sahnelendiği ‘Film On The Stage’, önceki akşam gerçekleşen prömiyerle Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıktı. Ankaralılar, esere büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

TED Koleji Ata Sahne’de gerçekleşen prömiyeri izlemek isteyen Ankaralılar, salonu tıka basa doldurdu. Netsanat’ın yapımcılığını üstlendiği projede ‘Rocky’, ‘Game of Thrones’, ‘Pulp Fiction’, ‘Gladyatör’ gibi unutulmaz film ve dizilerin müzikleri sahneye taşındı. 18 film müziğinin seslendirildiği konserde 40 kişilik senfoni orkestrası, 18 dansçı ve 3 opera sanatçısı sahne aldı. Musa Göçmen’in yönettiği orkestraya Melis Kızılaslan, Zeynep Burcu Altınel ve Doruk Ören solist olarak eşlik etti. Eserin dans koreografilerine ise Galip Emre imza attı.

Film On The Stage yoğun ilgi gördü

MÜZİKAL TADINDA BİR İŞ

Türkiye’de ilk kez canlı olarak bir senfoni orkestrası ve opera sanatçısı solistler eşliğinde özgün dans koreografileri ile müziği, sinemayı ve dansı aynı sahnede bir araya getiren projeye imza attıklarını söyleyen projenin yapımcısı Netsanat Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kömürcü, Ankara’nın ardından Türkiye turnesine başlayacaklarını ve sonrasında Avrupa turnesi planladıklarını ifade etti. “Bir filmin müziği iyiyse, o film iyi oluyor” diyen Kömürcü, “Daha önce film müzikleri konseri birçok kez yapıldı. Ama biz burada işi şova dönüştürdük. Dansla, videolarla, ışıkla, kostümlerle müzikal tadında bir iş ortaya çıkardığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Film On The Stage yoğun ilgi gördü

FARKLI TARZLARI BİRLEŞTİRDİK

Müziklerin düzenlemesini yapan ve orkestrayı yöneten Musa Göçmen de farklı tarzda müzikleri bir araya getirdiklerini belirterek, “Film müzikleri çok tarzlı. Rocky de var, Çöpçüler Kralı da var. Hepsinin yeniden düzenlemesini yapmamız gerekti. Birbirinden ayrı tarzları birleştirdik” diye konuştu.

Film On The Stage yoğun ilgi gördü

Haberin Devamı

Film On The Stage yoğun ilgi gördü

Sahneye kurulan boks ringinde Rocky 4 filminin final sahnesi canlandırıldı.

BAKMADAN GEÇME!