Film festivalinin jürisi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Film festivalinin jürisi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2009 00:00

Türk ve dünya filmlerinden seçkin örneklerin bir araya geldiği 20.Uluslararası Ankara Film Festivali’nde jüri üyeleri belli oldu. Film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerin de yapılacağı festivale, birbirinden ünlü isimler eşlik edecek.

Çeşitli dallarda yarışacak filmlerin yanı sıra filmleri değerlendirecek jüri üyeleri de belli oldu.

11 filmin yarışacağı ulusal uzun film yarışmasında Prof. Dr. Oğuz Onaran, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar, yönetmen Handan İpekçi, yönetmen Mustafa Altıoklar ve oyuncu Tamer Karadağlı jüri üyeliği yapacak. Kurmaca, deneysel ve canlandırma alanlarında ödüllendirmenin olacağı ulusal kısa film yarışması jürisinde ise akademisyen Bülent Somay, karikatürist ve canlandırmacı Tan Oral, Sinema Dergisi genel yayın yönetmeni Senem Erdine İşmen, yönetmen Ali Taner Baltacı ve Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali uluslararası program direktörü Laurent Guerrier bulunuyor.

Ulusal belgesel film yarışmasının seçici kurulunu ise Barış Kılıçbay, Berrin Balay, Candan Murat Özcan, Janet Barış ve Sevinç Yeşiltaş oluşturuyor. Ayrıca festival kapsamında bu yıl ilki verilecek ve tek kategoride olacak olan SİYAD En İyi Film Ödülü ’nün jürisinde ise, Serdar Akbıyık, Sadi Çilingir, Murat Erşahin bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!