Filiz Çekin: Cilt ütülemeyle 15 yaş genç görünüm mümkün

Güncelleme Tarihi:

Filiz Çekin: Cilt ütülemeyle 15 yaş genç görünüm mümkün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 10:59

Filiz Çekin: Cilt ütülemeyle 15 yaş genç görünüm mümkün

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)- YAŞIN ilerlemesi ile birlikte ciltte görülen kırışıklıklar ve cilt sarkması gibi problemlerin tedavileri hakkında bilgi veren Uzman Estetisyen Filiz Çekin, "Cilt ütüleme, son zamanlarda oldukça tercih edilen bir estetik ve lazer işlemi yöntemidir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte ciltte görülen kırışıklıklar ve cilt sarkması gibi problemler, botoks, estetik ameliyat gibi yöntemlerle giderilirken aynı başarıyı sağlayan yöntemlerden biri de cilt ütülemeyle  giderilmektedir" dedi.

"15 YAŞ DAHA GENÇ GÖRÜNÜ MÜMKÜN"

Neredeyse tüm ünlü isimlerin gençlik sırrının cilt ütüleme olduğunu dile getiren Çekin, "Yaş ilerledikçe ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar kaçınılmaz hale gelir. Bu nedenle cildimize ameliyat, botoks yada bir takım cerrahi işlemler yaptırmak zorunda kalırız. Acısız, iğnesiz, ağrısız ve ameliyatsız gencecik bir cilde kavuşmak istiyorsanız ütüleme yöntemi sizin için alternatif bir tercih olabilir. Cilt ütüleme yöntemi ile cildinizin 15 yaş daha genç görünümü mümkün" dedi.

CİLT ÜTÜLEME NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Cilt ütülemenin nasıl yapılacağına dair bilgi veren Çekin, "Radyo frekans dalgaları vücuttaki su molekülleri ile iyonlar (sodyum, potasyum, kalsiyum,magnezyumu) harekete geçirir bunların hareketlenmesine bağlı olarak enerji açığa çıkar. Cilt ısısı bu noktaya geldiğinde cilt altı bölgedeki ısı 50-55 dereceye ulaşır. Radyo frekans teknolojisinin geçici ısıtıcı etkisi cilt altı yağ tabakasını kontrollü ısı gönderir. Cilde sinirlere zarar vermeden kollajen üretildiği derin cilt altı ve yağ dokusuna etki eder. Isının kollajen liflerinin boyu kısalır ve buna bağlı dokular sıkılaşır ısının etkisi ile kollajen üreten fibroblast hücrelerini uyararak yeni kollajen üretimi yapılır. Radyo frekans uygulaması ile hücre metabolizması hızlanır ve bölgedeki kan dolaşımı artar yağ hücreleri parçalanır sorunlu bölgedeki dalgalı görünüm önemli ölçüde hafifler. Ağrısız bu uygulama ile dokudaki belirgin sıkılaşma ve yağ hacminde azalma elde edilir" dedi.

RADYO FREKANS UYGULAMASININ SONUCUNDA NELER SAĞLANIR?

Radyo frekans uygulamasının sonuçları hakkında bilgi veren Çekin, "Tedavi sonucunda yüz cildinde gerilme, sıkılaşma,gözeneklerde küçülme ve cilt lekelerinde azalma meydana gelir. Vücut uygulamasında özellikle kalça ve üst bacaklarda gözle görülür bir şekilde incelme gerçekleşir gerilir ve kalçalar yukarı kalkar. Kollardaki sarkmalar bel karın bölgesindeki gevşemeler toparlanır. Problemli bölgelerdeki pütürlü ve portakal kabuğu görünümü ileri derecede iyileşme sağlanır. Sonuç olarak daha sıkı düzgün bir cilt ile genel incelme ve toparlama sağlanır" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!