Filistin tarlasına Türk tarım desteği

Güncelleme Tarihi:

Filistin tarlasına Türk tarım desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 00:00

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Filistin’de çiftçilerin yaşadığı sıkıntıyı değerlendirirken, “İnsanlığın vicdanının kanadığı topraklarda, üretim yapan insanların ürettiğini tüketmesini sağlayacak mekanizmanın kurulması gerekiyor. Siyasi konuların dışında tamamen insani, hepimizin vicdanını sızlatan bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

Bakan Eker, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Filistin Çiftçiler Birliği (PFU) Başkanı İbrahim Daıq’i makamında kabul etti. Kabulden sonra basına açıklama yapan Eker, TZOB ile PFU arasında bir işbirliği protokolü imzalanmasını çok anlamlı bulduklarını söyledi.
Zor üretim
Filistinli çiftçilerin çok zor şartlarda üretim yaptığına işaret eden Eker, şöyle devam etti:
“Hatta üretim yapamadıklarını biliyorum. Ürettiklerini toplayamıyor, pazara sokamıyor, bir takım engellemeler ile karşı karşıya kalıyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde, açlık, gıda sorunları küresel düzeyde tartışılıyor. Filistinlilerin bu kadar sıkıntı ile karşılaştığı bir ortamda, TZOB ile Filistin Çiftçiler Birliği arasında protokol imzalanmasını anlamlı buluyoruz ve bakanlık olarak destekliyoruz. Bakanlık olarak, 2005 yılında Filistin ulusal hükümeti ile işbirliği anlaşmamız var. Bakanlık, TİKA, TZOB aracılığı ile Filistin’e uzman, ekipman gibi gerekli desteği yapmaya hazırız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!