Filede dev buluşma

Güncelleme Tarihi:

Filede dev buluşma
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 14:47

Türkiye liginin lideri Halkbank ile İtalya Liginin ikincisi Modena, Şampiyonlar liginde tur vizesi peşinde. Ankara’da oynanan ilk maçı 3-0 kazanıp avantajı eline geçiren Başkent temsilcisi, rakibini kupanın dışında bırakarak, 6’lı play-off turuna adını yazdırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Erkekler Birinci Voleybol Ligi’nde açık puan farkı ile lider götüren Halkbank, CEV Denizbank Avrupa Şampiyonlar Liginde bugün önemli bir maça çıkacak. 12’li play-off turunda mücadele eden Başkent ekibi, ilk maçta Ankara’da 3-0 yendiği, İtalya Ligi ikincisi DHL Modena takımı ile karşılaşacak. Bu kupada daha önce final oynayan ve ikincilikte kalan Halkbank, bu turda rakibini devre dışı bırakıp, 6’lı play-off turuna kalmayı hedefliyor. Modena kentindeki Palapanini Spor Salonu’nda TSİ 21.30’da başlayacak karşılaşmayı, Rusya’dan Vladimir Oleynik ile Bulgaristan’dan Ignat Mitev hakem ikilisi yönetecek. Ankara’da oynanan maçta rakibini 3-0 yenen Halkbank, skora bakılmaksızın alacağı herhangi bir galibiyetle, yenilgi durumunda ise 2 set alması halinde, 6’lı play-off turuna yükselecek. Karşılaşma, 3-0 ya da 3-1 Modena galibiyetiyle biterse “altın set” oynanacak.

Haberin Devamı

SET HESABI YAPMADAN OYNAYACAĞIZ

Halkbank antrenörü Lorenzo Bernardi, DHL Modena maçında set hesabı yapmadan mücadele edeceklerini söyledi.
Turun ilk ayağında Ankara’da 3-0 kazandıkları karşılaşmadaki iyi oyunu tekrarlayıp üst tura yükselmek istediklerini ifade eden Bernardi, “Bunun için yeterli donanımımız var. Oyuncularıma güveniyorum. Rakibimiz de çok güçlü ancak turu, en çok isteyen takım geçecek” diye konuştu.

İKİ TAKIM DA DEPLASMANDA KAZANDI

Hem Halkbank hem de Modena kendi liglerinde oynadığı son maçları deplasmanda kazandı. Halkbank, Tokat Belediye Plevne’yi 3-1, Modena da Ravenna’yı aynı skorla geçti. Modena, kendi liginde çıktığı 21 maçta 18 galibiyet alırken, Başkent temsilcisi, oynadığı 18 maçta 16 kez zanmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!