Festivalin gönüldeki kahramanı olabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Festivalin gönüldeki kahramanı olabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 15:27

Cazseverlerin her yıl özlemle beklediği Uluslararası Ankara Caz Festivali bu yıl 20 yaşına giriyor. 1996 yılında ODTÜ’den yola çıkan festival, izleyici sayısıyla Başkent’in en büyük festivalleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

19. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin açılış konserinde, Kerem Görsev Quartet yeni albümünden parçalarla sahne alıyor. MEB Şura Salonu’nda bu akşam saat 20.00’daki açılış konserine, cazın iki büyük ismi Yıldız İbrahimova ve Aydın Kahya da katılıyor. Yirmi yıldır 15 albüm kaydı yapan Kerem Görsev, bestelerinden, filarmoni orkestrası aranjmanlarına kadar akustik caz müziğinin farklı formatlarını dinleyenleri ile paylaştı. Yurtdışında ve İstanbul’da yaptığı kayıtlar, ülkemizde caz müziğinin geniş bir dinleyici topluluğuna ulaşmasını sağladı. 

ÇOK ÖZEL AÇILIŞ KONSERİ

Festivalin 19. Yılı için özel olarak hazırlanan konserde, Kerem Görsev, Kağan Yıldız, Ferit Odman ve Engin Recepoğulları açılış için hazırlanan seçkiyi, doğaçlama ustası Yıldız İbrahimova ve ülkemizin en iyi erkek caz vokallerinden Aydın Kahya ile sunacaklar.
Uluslararası festival 27 Kasım Cuma günü saat 20.00’da, Uğur Mumcu Caddesi’ndeki Samm’s Bistro’da Ece Göksu Trio ile sürecek.
Konserler 29 Kasım Pazar Günü saat 20.00’da Bilkent Station’daki Bis’te Kürşat Başar ve Orkestrası ile devam edecek.

Haberin Devamı

ANKARA’DA CAZ SICAĞI

Aralık ayını birbirinden renkli, önemli 7 ayrı konserlerle karşılayacak festivalde sırasıyla, Manhattan Transfer, Dolunay Obruk, Dilek Sert Erdoğan, Selçuk Basa “Amorf Project”, Durul Gence 4+1, Michiel Borstlap & Sibel Köse – Love Songs, Su İdil Trio yer alıyor.
Program ve ayrıntılı bilgiye www.ankaracazfestivali.com adresinden ulaşabilirsiniz.

DESTEK VEREBİLİRSİNİZ

Henüz ana sponsoru olmayan festival, ulusal ve uluslararası kurumlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı fonları, basın desteği ve sanatseverlerin bilet gelirleriyle gerçekleşebiliyor. Festival çalışanlarının büyük bir kısmı gönüllü çalışan “gönlümüzün kahramanları”ndan oluşuyor. Festivale destek vermek isteyenler, http://www.ankaracazfestivali.com/destek.php adresinden ya da 446 27 33 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!