Festivalde ödül gecesi

Güncelleme Tarihi:

Festivalde ödül gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 00:00

19. Ankara Uluslararası Film Festivali, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanı sıra, çok sayıda sinemasever katıldı.

13 MART’ta başlayan ve 10 gün süreyle yerli ve yabancı pek çok filmi Başkentli sinema izleyicisiyle buluşturan 19. Ankara Uluslararası Film Festivali, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Kapanış gecesinde, ulusal uzun, kısa ve belgesel film kategorilerinde ödüle layık görülen film ve oyunculara ödülleri takdim edildi.

ÖDÜLLERİ TOPLADI

Dörder ödül kazanan "Rıza" ve "Yaşamın Kıyısında" ile üç ödül kazanan "Mutluluk", en çok ödül alan filmler oldu. "En İyi Film" ödülünü "Rıza" filmi kazanırken, filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu da "En İyi Yönetmen" ödülünün sahibi oldu. Yetkin Dikinciler, Nazım Hikmet’i canlandırdığı "Mavi Gözlü Dev" filmiyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanırken, "Zeynep’in Sekiz Günü" filmindeki rolüyle Fadik Sevin Atasoy "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahibi oldu. "Yaşamın Kıyısında" filmindeki rolleriyle Tuncel Kurtiz ve Nursel Köse "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ve "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazandılar.

Juri üyeleri

Oyuncular Toprak Sergen ve Janset’in sunuculuğunu yaptığı geceye, ulusal uzun film yarışmasının jüri üyeleri oyuncu Hülya Koçyiğit, müzisyen Suavi, yönetmen Reis Çelik, sinema yazarı Ali Ulvi Uyanık, akademisyen Gülseren Güçhan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Bakandan festivale iki katı yardım sözü

"En İyi Yönetmen" ödülünü Rıza filminin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’na takdim eden Ertuğrul Günay, Türkiye’nin arkeolojiyle yeni tanıştığını, ortaya çıkan pek çok eserin insanlar tarafından tahrip edildiğini söyleyerek, eserlerin koruma altına alınacağını belirtti. Günay ayrıca önümüzdeki yıl festivale iki katı yardım yapacaklarını sözlerine ekledi. Günay, sözlerinin sonunda Nazım Hikmet’ten bir şiir okudu. "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü yazar Nazım Hikmet’i canlandırdığı "Mavi Gözlü Dev" filmindeki rolüyle kazanan Yetkin Dikinciler, günümüzde herkesin, bir bebeğin anne sütüne ihtiyaç duyduğu gibi Nazım Hikmet’e ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!