Festivalde ödül gecesi

Güncelleme Tarihi:

Festivalde ödül gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 00:00

20. Ankara Uluslararası Film Festivali, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Törene çok sayıda sinemasever katıldı. “Sonbahar” ve “Dilberin Sekiz Günü” en çok ödül alan filmler oldu.

12 MART’ta başlayan ve 10 gün süreyle yerli ve yabancı pek çok filmi başkentli sinema izleyicisiyle buluşturan 20. Ankara Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Kapanış gecesinde, ulusal uzun, kısa ve belgesel film kategorilerinde ödüle layık görülen film ve oyunculara ödülleri takdim edildi. Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde gerçekleşen gecenin sunuculuğunu oyuncular Levent Ülgen ve Nehir Erdoğan üstlendi. Geceye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, Yönetmenler Mustafa Altıoklar, Yüksel Aksu, oyuncular Erdal Küçükkömürcü ve Vildan Atasever’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim ve sinemasever katıldı.

Ödülleri topladılar

GECEDE en çok ödül kazanan filmler “Sonbahar” ve “Dilberin Sekiz Günü” oldu. Özcan Alper’in yönettiği “Sonbahar”, “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “SİYAD En İyi Film”, “Film Yön En İyi Yönetmen” ödüllerine layık görüldü. Feza Çaldıran, “Sonbahar” filmiyle “En İyi Görüntü Yönetmeni”, Megi Kobalzade, “Sonbahar” filmindeki rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ve Thomas Balkenhol da aynı filmle “En İyi Kurgu” ödülünü kazandı. Festivalde en önemli iki oyunculuk ödülünü “Dilberin Sekiz Günü” filmi elde etti. Nesrin Cevadzade ve Fırat Tanış, bu filmdeki rolleriyle “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazandı. Film ayrıca “Mahmut Tali Öngeren Özel Ödülü”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Özgün Müzik” ödüllerini kazandı.

Diğer Ödüller

EN İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü, “Gökten Üç Elma Düştü” filmindeki rolüyle İsmail Hacıoğlu’na, “En İyi Sanat Yönetmeni” ödülü, “Devrim Arabaları” filmiyle Veli Kahraman’a, “Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu” ödülü, “Fırtına”daki rolüyle Cahit Gök ve “Dinle Neyden”deki rolüyle Metin Hara’ya, “Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu” ödülü, “Gökten 3 Elma Düştü” ile Toprak Sağlam’a, “Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı” ödülü, “Bunu Gerçekten Yapmalıyı mıyım”la İsmail Necmi’ye ve “Seçici Kurul Özel Ödülü” de “Gitmek” filminin yönetmeni Hüseyin Karabey’e verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!