Festivalde büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Festivalde büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Rhino, hayvanlar ve dostları için düzenlen 1. Em-Pati Evcil Hayvan Festivali’nde yaptığı frizbi şovuyla herkesi büyüledi.

Türkiye’nin dünya çapında ilk birincilik kazanan köpeği olan 2 yaşındaki Border Collie cinsi Rhino, Hollanda’da düzenlenen 2007 UFO Frisbee Avrupa Şampiyonası’nda yeteneği ve hızıyla hakemlerden en yüksek oyu almıştı. Geçmiş yıllarda iyi dereceler alan deneyimli köpeklere fark atan Rhino Hollanda’da yaşayan Türk ailelerin de gururu olmuştu.

Rhino’yla birlikte festivalde gösteri yapan Veteriner Hekim Tarkan Özvardar yarışmaya, Türkiye’de köpek frizbisi olmadığı için buldukları frizbiyle çalıştıklarını söyledi. Rhino 10 aylıktan beri bu yarışma için hazırlanıyor. Ancak Türkiye’de ne köpek frizbisi var ne de bu konuda eğitimli bir çalıştırıcı. Bu nedenle yola ilk 10’a girebilmek umuduyla çıktıklarını söyleyen Özvardar, Bütün bunlara rağmen nasıl birinci olduklarını anlattı:

"Bu tamamen Rhino’nun başarısı. Köpeğin 1.5 dakika içerisinde bütün marifetini göstermesi gerekiyor. Köpeklerin frizbiyi nasıl yakaladıklarına göre oylar veriliyor. Dört ayak havadayken yakalayınca tam puan alınıyor. Şimdiye kadar Türkiye’de yetişmiş bir köpek ilk defa kupa alıyor. Yarışmaya dört köpekle gittik. Vera isimli diğer köpeğimiz de altıncı oldu. Rhino’nun çok hareketli, kondüsyonunun iyi olması ve hırsı kupayı kazandırdı. Verilen iş konusunda takıntılı ve insanlarla diyaloğu çok iyi bir köpek."

Hepimiz güzeliz

HEPİMİZ
Güzeliz adlı köpek güzellik yarışmasının da yapıldığı festivale katılan her köpeğe ayrı bir güzellik ünvanı verildi. Yarışmaya altı da kedi katıldı. Festivalin Anneler Günü’ne denk gelmesiyle aileler keyifli bir pazar günü geçirmiş oldu.

AKUT köpeklerinin gösterileri, çocuklar için kum boyama ve uçurtma şenliğinin de yer aldığı etkinlikte Ayşegül Aldinç, Nuri Alço ve Prof. Dr. Tamer Dodurga da jüri üyeliği yaptı. Gelirinin barınak köpeklerine harcandığı festivalin başka şehirlerde de yapılması planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!