Festival’in bilgilendiren standları

Güncelleme Tarihi:

Festival’in bilgilendiren standları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 02:40

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından Büyük Ankara Festivali’nde açılan standlar vatandaşların ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hipodrom’da düzenlenen 5. Büyük Ankara Festivali’nde stant açtı.
Başkentgaz elemanlarının, bilinçli doğalgaz kullanımıyla ilgili uyarıcı bilgiler içeren broşürleri, çıkartmaları, magnetleri ve CD’leri dağıttığı stantta ziyaretçilerin doğalgaz kullanımı, servis hattı çekme, abonelik ve sayaç gibi konulardaki çeşitli soruları cevaplandırılıyor.

Riskler bilinmeli

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan da doğalgazın çevreci ve ekonomik bir yakıt olmasına karşın, bilinçli kullanılmadığında tehlike arz edebilen bir yakıt olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:
“Abonelerimizin can ve mal güvenliği, bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Tüm tüketicilerin, doğalgazın risklerini bilmesi gerekiyor. Bu nedenle abonelerimizin bilgilendirilmesine, bilinçlendirilmesine, farkındalığının artmasına yönelik faaliyetler yapıyoruz. Burada vatandaşlarımızı, konutlarında doğalgaz kaçağı yaşamamaları veya yaşadıkları takdirde yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyoruz. Özellikle çocuklarımıza, acil durumlarda 187 numaralı doğalgaz ihbar hattımızı aramalarını söylüyoruz. Çünkü çocuklarımız büyüklerinden daha kolay öğrenip hafızalarında tutabiliyor.”

Haberin Devamı

Hacı Bayram’ın maketi festivalde

Festivali’de Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından 21 günde yapılan Hacı Bayram Cami projesinin maketi de Ankaralılar’ın ilgisini çekiyor. Dört günde 35 bin kişinin ziyaret ettiği standta Ulus bölgesinde yapılan çalışmaların fotoğrafları da sergileniyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu yaptığı açıklamada en önemli projelerinden birisinin Ulus Tarihi Kent Projesi olduğunu hatırlattı. Yürütülen çalışmaların daha iyi anlaşılabilmesi için maketi festivale getirdiklerini kaydeden Gündoğdu şunları söyledi:

Restorasyon tamamlandı

“Güvercin Sokak, Hacı Bayram Meydanı ve Ankara evleri yapıyoruz. Hacı Bayram Cami’nin restorasyonu tamamlandı. Ankaralılara yaptığımız çalışmaları maketler ve fotoğraflarla anlatmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan BELMEK kurslarında yapılan ürünleri de standımızda sergiliyoruz. Ankara evlerinin eski ve yeni halinin fotoğrafları da ilgi çekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!